Dolar

33,9178

Euro

37,5601

Altın

2.769,66

Bist

9.325,21

Dünyaca ünlü marka iflas etti; kayyım atanacak

İsveç'in köklü viski üreticisi şirketlerinden Mackmyra, beklenmedik bir şekilde iflas başvurusunda bulundu.

3 Hafta Önce Güncellendi

2024-08-21 22:12:04

Dünyaca ünlü marka iflas etti; kayyım atanacak

Uzun bir gemişe sahip olan Mackmyra, son dönemde artan maliyetler ve düşen satışlara karşı direniyordu. Şirket yönetimi, karını ve nakit akışını devamlı kılmak için çeşitli yollara başvursa da sonuç alamadı.

Mackmyra'nın iflası, şirketin çalışanları ile birlikte İsveç viski sektörünü de derinden sarsan bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Şirketin 25 yıllık tecrübe ve birikimi, sektör için büyük bir kayıp olarak değerlendiriliyor.

KAYYIM ATANACAK

hespiritsbusiness.com'da yer alan haberde, Mackmyra Svensk Whisky CEO'su Petter Ski, "Şirketin faaliyetlerine devam etmesinin maalesef mümkün olmadığını büyük bir üzüntüyle belirtmek zorundayız. Şirket yönetimi ve yönetim kurulu, şirketin kârlılığı ve nakit akışıyla başa çıkmak için çok çabaladı. Hem personelin hem de yönetimin harika çalışmalarına rağmen, devam etmek hâlâ mümkün değil.” açıklamasında bulundu.

Ski, 25 yıllık geçmişi olan marka için kayyımın önemli girişimlerde bulunmasını umduğunu belirterek, şöyle dedi:

"İflas mütevelli heyetinin şimdi şirket değerleriyle yapıcı bir şeyler yapma ve Mackmyra markasını ve 25 yıllık geçmişini güvence altına alma şansına sahip olmasını içtenlikle umuyorum."

Haber Ara