Dolar

34,2229

Euro

37,5343

Altın

2.877,97

Bist

9.113,53

Ekmek fiyatlarında ciddi artış bekleniyor! Fırıncılar uyardı

Un fiyatlarındaki artış ekmeğe zam olarak yansıyabilir! Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı: “Çalışmalar netice vermezse ekmeğe zam kaçınılmaz!”

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-10 09:23:52

Ekmek fiyatlarında ciddi artış bekleniyor! Fırıncılar uyardı

Son dönemde artan un ve diğer girdilerin maliyetleri, ekmek fiyatlarını etkilemeye başladı. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Ekim ayında zam yapılmayacağını ancak ilerleyen aylarda ciddi bir artışın kaçınılmaz olacağını belirtti. İşte ekmek zammı hakkındaki son gelişmeler...

EKMEĞE ZAM YOLDA MI?

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, basın toplantısında un ve girdi fiyatlarındaki artış nedeniyle fırıncıların zor durumda olduğunu açıkladı. Ekim ayında herhangi bir zam yapılmayacağını belirten Balcı, "Bu aydan sonraki süreçte fiyatlara yansıması ciddi anlamda olacak." ifadelerini kullandı.

EKMEK FİYATLARI ARTACAK MI?

Balcı, Ticaret Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yapılan görüşmelerin sürdüğünü, ancak un fiyatlarındaki yükselişin ekmek fiyatlarında artışı kaçınılmaz kıldığını belirtti. "Ekmek fiyatının bugün 50 lira olan kilogram fiyatını 65 lirada tutmak mümkün olmayacak." dedi.

BÖLGESEL FİYAT ARTIŞINA DİKKAT

Balcı, bazı bölgelerde hasadın kalite yönünden düşük olduğunu ve bu durumun bölgesel fiyat artışlarına neden olduğunu vurguladı. Eğer gerekli önlemler alınmazsa ekmek fiyatlarında ciddi artışlar olacağını belirtti.

Haber Ara