Dolar

33,8935

Euro

37,6010

Altın

2.814,30

Bist

9.685,49

Emeklilik sistemi değişiyor mu? AK Parti'den yeni açıklama

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emeklilik sistemiyle ilgili değişikliklerin sürdürülebilir bir yapı oluşturmayı amaçladığını belirtti. Yeni bir yasal düzenlemenin olup olmayacağı ise henüz net değil.

2 Hafta Önce Güncellendi

2024-09-02 07:38:05

Emeklilik sistemi değişiyor mu? AK Parti'den yeni açıklama

Emeklilik sistemi değişiyor mu? Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren bu soruya AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler cevap verdi. Güler, emeklilik sisteminde değişiklik olup olmayacağına dair açıklamalarda bulundu. Hem prim miktarını, hem yaş sınırını, hem de ödenen süreyi esas alacak daha adil ve dengeli bir sistemin inşa edilmesi gerektiğini belirtti.

YENİ EMEKLİLİK SİSTEMİNE İHTİYAÇ VAR MI?

Güler, "Dünyada 3-4 çalışana karşılık bir emekli varken, Türkiye'de 2 çalışana karşı bir emekli var. Bu durumda, daha sürdürülebilir bir emeklilik sistemi inşa etmemiz lazım." dedi. Avrupa ülkelerinde emeklilik yaşının 65-67 arasında olduğunu ve Türkiye'de ise daha erken yaşlarda emekliliğin gerçekleştiğini vurguladı.

YASAL DÜZENLEME GELECEK Mİ?

Güler, "Şu anda yasal bir düzenleme için elimizde bir metin yok. Ancak bu konuyu ilerleyen zamanlarda daha geniş çerçevede değerlendirmek zorundayız." diyerek, şu anda bir yasal düzenleme olmadığını, ancak çalışma yapılabileceğini belirtti.

HAFTALIK ÇALIŞMA SAATİ DÜŞÜRÜLECEK Mİ?

Güler, çalışma saatleriyle ilgili herhangi bir düzenlemenin de şu anda olmadığını belirtti: "Mevcut çalışma hayatımız içerisinde haftalık çalışma saatleriyle ilgili herhangi bir düzenlememiz yok."

UZMAN GÖRÜŞÜ: EMEKLİLİK SİSTEMİNİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Tarkan Zengin, "Yeni bir düzenleme olma ihtimali zayıf. Ancak sosyal güvenlik sisteminin sürdürülebilirliği açısından hükümetin çalışma yapması doğal." dedi. Zengin, artan yaşam süresi ve emeklilik maaşlarının gerekliliği konularına dikkat çekti.

Haber Ara