En pahalı evler Muğla'da! İstanbul'u geride bıraktı.

Muğla, Türkiye'nin en pahalı konut fiyatlarına sahip ili oldu. Ortalama metrekare fiyatı 61 bin TL’yi aşarken, 100 metrekarelik bir ev yaklaşık 6 milyon TL’ye satılmakta!

2024-09-26 12:05:19

Konut fiyatları Türkiye genelinde artarken, özellikle yüksek kiralar dikkat çekiyor. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde konut fiyatlarının yüksek olacağı düşünülse de yapılan son araştırma, şaşırtıcı bir sonucu ortaya koydu. Türkiye'deki en pahalı evlerin bulunduğu il Muğla oldu. Muğla'daki evlerin ortalama metrekare fiyatı 61 bin 419 TL olarak belirlendi.

Muğla, Konut Fiyatlarında Zirveye Yerleşti

Konut fiyatlarının en yüksek olduğu il hangisi sorulduğunda çoğu kişi 'İstanbul' cevabını verirken, en pahalı evlerin Muğla'da olduğu anlaşıldı. Bu durumda, Bodrum, Göcek ve Datça gibi tatil merkezlerinin etkisinin büyük olduğu vurgulandı. İstanbul ise bu sıralamada ikinci sırada yer aldı.

100 Metrekarelik Bir Ev 6 Milyon TL

Muğla'nın konut fiyatları ile listenin birinci sırasında yer alması, birçok vatandaşta büyük şaşkınlık yarattı. Özellikle deniz kıyısında olmasının etkisi büyük. Bodrum, Göcek ve Fethiye gibi popüler tatil beldelerinin etkisiyle Muğla'daki konutların ortalama metrekare fiyatı 61 bin 419 TL oldu. Yani 100 metrekarelik bir ev 6 milyon TL civarında bir fiyata satılabiliyor.

İstanbul'un Durumu

İstanbul ise ortalama metrekare fiyatı ile ikinci sırada yer alıyor. İstanbul'daki ortalama metrekare fiyatı 40 bin 741 TL olarak belirlendi. Bu şehirden sonra, Aydın, Antalya ve İzmir gibi iller yer alıyor.

Dünya genelinde benzin fiyatları açıklandı! İşte ülkelerdeki güncel benzin fiyatları ve Türkiye’nin sıralaması

Doqu Home, Yeşil Dönüşüm Uygulamalarını Paylaştı

Turna.com’dan 800 TL’ye Varan İndirim Kuponu

Akaryakıta büyük zam! İşte yeni fiyatlar

Pizza devi iflasın eşiğinde! Türkiye'deki şubeleri satılıyor

TCMB ve BDDK'dan borçlulara müjdeli haber