Dolar

38,4149

Euro

43,7601

Altın

4.095,06

Bist

9.432,55

Dolar

38,4149

Euro

43,7601

Altın

4.095,06

Bist

9.432,55

Dolar

38,4149

Euro

43,7601

Altın

4.095,06

Bist

9.432,55

EPDK Başkanı'ndan elektriğe zam açıklaması

EPDK Başkanı Yılmaz, elektrik zammı ile ilgili olarak, iddia edildiği gibi bir zam olmadığını eğer olursa bunu kendilerinin duyuracağını belirtti.

10 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-31 13:16:04

EPDK Başkanı'ndan elektriğe zam açıklaması

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, elektriğe zam yapılacağı yönündeki iddialara ilişkin, "Bir atasözümüz var, 'Yalancının mumu yatsıya kadar yanar' böyle bir zam yok, olsa bunu içtenlikle söyleriz." dedi.

Yılmaz, bazı basın yayın organlarında yer alan 1 Nisan itibarıyla elektriğe zam yapılacağı iddialarıyla ilgili, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Elektrik fiyatları ile ilgili daha önce de manipülasyon yapılmaya çalışıldığını belirten Yılmaz, "Yılbaşında da bunu çok manipüle eden çevreler oldu. Bu çevrelerin olması çok normal. Neticede bugün 80 milyonluk bir ülkede yaşıyoruz ve dışarıdan da bu işleri karıştırmak isteyen çevreleri düşündüğümüzde, bunların olması normal." diye konuştu.

'Bunlar yalan haber'

EPDK'nın yarın itibarıyla yeni tarifelerini açıklayacağını aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bu tip manipülatif, spekülatif haberler tamamen kötü niyetli, özellikle piyasayı karıştırmak isteyen hem hükümetimize hem kurumumuza yönelik birtakım saldırılardan başka bir şey değildir. Bunlar yalan haberlerdir, bunlar aslı astarı olmayan haberlerdir, yarın tarifemizi göreceksiniz. Biz dün kararımızı aldık, bununla ilgili herhangi bir nihai tüketiciye yansıyacak zam söz konusu değil"

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara