Evde bakım maaşı Ekim’de ne zaman yatacak? İşte detaylar
Ekim ayı evde bakım maaşı henüz yatırılmadı. Maaşlar her ayın 15'inden itibaren hesaplara yatıyor. Sorgulama işlemleri e-Devlet üzerinden yapılabilir.

Oluşturma Tarihi: 2024-10-14 20:32:52

Güncelleme Tarihi: 2024-10-14 20:34:23

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından engelli, yaşlı veya kronik hastalığı olan fertlerin bakımını üstlenen bakıcılara verilen Evde bakım maaşı, her ay düzenli olarak yatırılıyor. Ekim ayı maaşlarının ne zaman hesaplara geçeceği merak konusu. Henüz yatırılmayan maaşlar için vatandaşlar sorgulama ekranını kontrol etmeye devam ediyor. İşte 14 Ekim 2024 evde bakım maaşı sorgulama ekranı ve detaylar...

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Evde bakım maaşları genellikle her ayın 15'inden itibaren hesaplara yatmaya başlıyor. Bu tarihten itibaren, vatandaşlar e-Devlet üzerinden maaşlarının yatıp yatmadığını sorgulayabilir. Henüz Ekim ayı ödemeleri başlamadı ancak illere göre liste yayınlandıkça güncellenecek.

EVDE BAKIM MAAŞI NASIL SORGULANIR?

Evde bakım maaşı sorgulaması için e-Devlet üzerinden "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfası kullanılabilir. Vatandaşlar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak maaş ödemelerini öğrenebilirler.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Temmuz ayında yapılan memur zammının ardından Evde bakım maaşı, 7.608 TL'den 9.077 TL'ye çıkarıldı. Bu artış, bakıcılar için önemli bir maddi destek sağlıyor.