Dolar

34,2433

Euro

37,7990

Altın

2.925,38

Bist

8.898,23

EYT emeklileri bayram ikramiyesi alacak mı?

Emekli olmanın hayalini kuranların heyecanla beklediği EYT yasası teklifi Meclis Başkanlığına sunuldu. Peki EYT emeklileri bayram ikramiyesi alacak mı?

2 Yıl Önce Güncellendi

2023-01-30 16:08:42

EYT emeklileri bayram ikramiyesi alacak mı?

İlke etapta yaklaşık 2.5 milyon kişinin faydalanması beklenen EYT yasasında artık son aşamaya gelindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın EYT'de yaş sınırı olmayacağını açıklamasınının ardından gözer teklifin yasalaşmasına çevrildi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak adlandırılan EYT yasa teklifi Meclis Başkanlığına sunuldu. Emeklilik başvurusu için gün sayanlar bayram ikramiyesi alıp almayacaklarını da merak ediyor.

EYT emeklileri bayram ikramiyesi alacak mı?

Bilindiği üzere ülkemizde dini bayramlarda emeklilere ikramiye ödemesi yapılıyor. EYT ile emekli olanlar da bayram ikramiyesi almaya hak kazanacak. 2023 yılında Ramazan bayramı Ramazan Bayramı 21 Nisan Cuma günü başlıyor. EYT emeklileri ile milyonlarca emekli 21 Nisan'a kadar Ramazan bayramı ikramiyesi alacak.

EYT'de ilk maaşlar ne zaman yatacak?

EYT düzenlemesinin yasalaşmasının ardından vatandaşlar emeklilik dilekçelerini sunabilecek. Şubat ayında yasa TBMM'den geçip Resmi Gazete'de yayımlanırsa ilk maaşların Mart ayında hesaplara yatması bekleniyor.

EYT'li maaşı ne kadar olacak?

EYT'lilerin maaşlarının düşük olacağı yönünde yer alan iddilar yalanlandı. Buna göre 2023 yılında en düşük emekli maaşının 5 bin 500 lira olduğu hatırlatılarak bu ücretin altında hiçbir emeklinini maaş almayacağı belirtildi.

2023 Bayram ikramiyesi kaç TL?

2023 yılında bayram ikramiyelerine zam bekleniyor. Eğer zam gelmezse 2023 yılında Ramazan bayramı emekli ikramiyesi 1100 TL olarak uygulanacak.

EYT maddeleri | EYT yasası içeriğinde neler var?

Haber Ara