EYT ölmadan 48-51 yaşlarında erken emeklilik önaylandı

EYT’siz 48-51 yaşlarında emeklilik fırsatı yolda! Kademeli emeklilik düzenlemesi milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor.

2024-09-22 14:53:42

Türkiye'de erken emeklilik için bekleyen milyonlarca çalışanı ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) şartı olmadan 48, 49, 50 ve 51 yaşlarında emeklilik onaylandı. Kademeli emeklilik düzenlemesi ile artık milyonlarca kişi EYT olmadan emekli olabilecek.

EYT'SİZ ERKEN EMEKLİLİK YOLDA

Yeni düzenlemeyle, 1999-2008 yılları arasında SGK girişi olanlar için kademeli ve kısmi emeklilik fırsatları sunulacak. Bu düzenleme ile EYT kapsamı dışındaki milyonlarca kişi erken emeklilik hakkı kazanabilecek. Özellikle 8 Eylül 1999 sonrası sigorta girişi olanlar, eksik prim günlerini tamamlayarak bu fırsatlardan yararlanabilecek.

BAĞ-KURLULAR İÇİN PRİM İNDİRİMİ GELİYOR

Bağ-kurlular için emeklilik sürecini hızlandıracak yeni bir düzenleme de yolda. Normalde 9.000 prim günü ile emekli olabilen bağ-kurlular için bu rakam 7.200 prim gününe indirilecek. Bu düzenleme ile çok sayıda Bağ-Kur sigortalısı daha erken emekli olabilecek.

DOĞUM VE ASKERLİK BORÇLANMASI İLE ERKEN EMEKLİLİK

Doğum ve askerlik borçlanması gibi formüller de EYT kapsamı dışında kalanlar için önemli bir erken emeklilik imkânı sunuyor. Kadınlar için doğum borçlanması 3 çocuğa kadar, erkekler için askerlik borçlanması ise en az 1 yıl olarak uygulanacak.

KISMİ EMEKLİLİK FIRSATI

EYT'yi kaçıranlar için bir diğer fırsat ise kısmi emeklilik. Özellikle 4.500 prim günü olanlar için yaş şartı tamamlandığında kısmi emeklilik başvurusunda bulunulabilecek. Bu imkân, eksik prim günleri olan vatandaşlara emekli olma şansı tanıyacak.

Küresel güçlere karşı ''Türkiye'' kozu! Artan etkimiz kıtaları aştı

Alman otomotiv devi iflas bayrağını çekti!

Hawkers Asian Street Food iflas dalgasıyla sarsıldı!

EYT ölmadan 48-51 yaşlarında erken emeklilik önaylandı

Konut kredisinde en uygun oran ne? Hangi banka veriyor? Oranlar güncellendi

BIST 100, BIST 50 ve BIST 30’da kritik hisse değişiklikleri!