Dolar

34,0577

Euro

37,9208

Altın

2.802,36

Bist

9.774,49

Ferrero fındık fiyatında hile mi yapıyor? Çiftçilerden sert tepki!

Fındık üreticisi Ferrero’nun soygununa karşı isyanda! İtalyan firma, çiftçilerin alın terini yok sayıyor. Devlet müdahalesi şart!

2 Gün Önce Güncellendi

2024-09-16 20:52:35

Ferrero fındık fiyatında hile mi yapıyor? Çiftçilerden sert tepki!

Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Kadir Mutioğlu, İtalyan Ferrero firmasının fındık fiyatlarındaki manipülasyonuyla Türk çiftçisini mağdur ettiğini belirtti. Mutioğlu, Ferrero'nun TMO'nun fiyatlarının altında alım yapamayacağına dair verdiği taahhüde rağmen, üreticiden milli ürünümüzü maliyetin altında almasının büyük bir soygun olduğunu ifade etti.

FERRERO'DAN FINDIKTA BÜYÜK OYUN!

Kadir Mutioğlu, Ferrero'nun fındık alım politikaları hakkında sert açıklamalarda bulunarak, firmanın TMO'nun belirlediği fiyatın altında fındık almaması gerektiğini, fakat buna rağmen 8 randıman kaybı oluşturduğunu vurguladı.

“Bu bir soygundur!”
Mutioğlu, Ferrero'nun 11 numara elek kullanarak TMO'nun alım kriterlerine uymadığını ve çiftçilerin fındıklarını maliyetin altında satın aldığını söyledi. "Çiftçimizin alın teri çalınıyor" diyerek devletin bu duruma müdahale etmesini istedi.

ÇİFTÇİNİN HAYATI TEHLİKEDE: “DEVLETİMİZDEN ACİL MÜDAHALE BEKLİYORUZ”

Mutioğlu, Rekabet Kurumu'na verilen taahhütlere rağmen firmanın sergilediği bu haksız uygulamaların Türk çiftçisinin hayatını olumsuz etkilediğini belirtti ve devletten acil cevap beklediklerini ifade etti. Bu durumun stratejik bir ürünümüz olan fındığa büyük zarar verdiğini ekledi.

FERRERO'NUN FİYAT HİLESİ

Mutioğlu, Ferrero'nun, taahhüt ettiği gibi 130 TL'nin altında fındık alımı yapamayacağını, ancak çeşitli yöntemlerle çiftçilerin emeklerini ucuza satın almaya devam ettiğini belirtti. "Bu soygun daha ne kadar sürecek?" diyerek tepkisini dile getirdi.

SON VİDEO HABER

Lübnan ordusu 'şüpheli cihaz' peşinde

Haber Ara