Dolar

33,8935

Euro

37,6010

Altın

2.814,30

Bist

9.685,49

Filistinlilerin yatırımları donduruldu mu? Binance'tan açıklama

Kripto para borsası Binance'nin İsrail hükümetinin talebi üzerine Filistin vatandaşlarının yatırımlarına bloke koyduğunun öne sürülmesinin ardından, borsanın üst yöneticisi (CEO) Richard Teng'den açıklama geldi.

2 Hafta Önce Güncellendi

2024-08-29 19:01:21

Filistinlilerin yatırımları donduruldu mu? Binance'tan açıklama

Kripto para Borsası Binance Filistililerin dondurulan yatırımlarına ilişkin iddialara açıklık getirdi.

Sosyal medya platformu X ve uluslararası medyada yer alan haberlerde, İsrail Savunma Bakanlığına ait olduğu öne sürülen İbranice belgeye yer verildi.

Söz konusu belgede, 5 maddede terörle mücadele öne sürülerek kripto varlıklara el koyma kararı tavsiyesine yer verildi.

Dolaşıma giren haberlerin ardından, Bitcoin'de (BTC) yüzde 8'e yakın düşüş yaşandı. Dün 63 bin dolara çıkan BTC'nin değeri 58 bin 200 dolara kadar geriledi.

Kripto para devi Binance'in, İsrail Sordusunun talebi üzerine Filistinli kullanıcıların fonlarına el koyduğu iddia edildi.

Bitcoin platformu Noonesapp'in CEO'su Ray Youssef, sosyal medya platformu X'te iddiayı dile getirerek, "Binance, İsrail ordusunun talebi üzerine tüm Filistinlilerin tüm fonlarına el koydu. Fonları iade etmeyi reddediyorlar. Tüm itirazlar reddedildi." dedi.

Suçlamalara yanıt olarak Binance sözcüsü AA'ya iddiaların doğru olmadığını söyledi. Sözcü, yalnızca "yasadışı fonlarla" bağlantılı sınırlı sayıda kullanıcı hesabının etkilendiğini ve işlem yapmasının engellendiğini açıkladı. Ancak Binance, söz konusu "yasadışı fonların" kapsamını veya değerini belirtmedi.

Binance, "Küresel bir kripto para borsası olarak, diğer tüm finansal kuruluşlar gibi biz de uluslararası kabul görmüş kara para aklama karşıtı mevzuata uyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Binance CEO'su Richard Teng, X hesabından konuyla ilgili yaptığı paylaşımda, "Sadece yasa dışı fonlara bağlı sınırlı sayıda kullanıcı hesabının işlem yapması engellendi. Bu konuda bazı yanlış ifadeler oldu. En önemlisi bölge genelinde kalıcı bir barışın sağlanmasını ümit ediyoruz" ifadesine yer verdi.

Açıklamada "yasa dışı" ifadesine herhangi bir açıklık getirilmemesi dikkat çekti.

Binance kurucu ortağı Yi He ise X hesabındaki paylaşımında, "Küresel bir kripto borsası olarak, diğer tüm finansal kuruluşlar gibi uluslararası kabul görmüş kara para aklamayı önleme mevzuatına uyuyoruz. Kullanıcıları platformumuzda güvenli ve emniyetli bir şekilde işlem yapma konusunda eğitmeye devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

 

Haber Ara