Cidde Sanayi ve Ticaret Odası'ndaki Meyve ve Sebze Esnafları Komitesi Başkanı Suheym Gamidi, bu yıl hac mevsimi boyunca Türkiye'den 120 bin ton meyve ve sebze alımı için gerekli anlaşmaların imzalandığını söyledi.
Türkiye menşeli ürünlerin kalite ve fiyat bakımından uygun olması nedeniyle Suudi Arabistan piyasasında daha fazla yer almaya başladığını ifade eden Gamidi, hac mevsimi için Türkiye'den alınması planlanan 120 bin ton meyve sebzenin 40 bin tonunun narenciye, 40 bin tonunun domates ve diğer 40 bin tonunun ise muhtelif sebze ürünlerinden oluşacağını kaydetti.
Türkiye ürünlerinin tercih edilmesi gurur verici
Suudi Arabistan'da son dönemlerde Türkiye menşeli ürünlerin arttığına dikkati çeken Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Körfez Ülkeleri Temsilcisi Dr. M. Mustafa Göksu, yapılan etkinlik ve faaliyetlerle meyve sebze ihracat hacminde geçen yıla kıyasla yüzde 40 gibi bir artışın meydana geldiğini belirtti.
TYDTA temsilcisi Göksu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Mayıs ayında TYDTA ve THY Riyad Ofisi, Antalya'da körfez ülkelerinden meyve sebze ithalatçıları ile Antalya'daki meyve sebze üreticilerini bir araya getiren bir tanıtım faaliyetinde bulunmuştu. Kalbi Türkiye ile atan bölge insanına ürünlerimizi ulaştırma açısından bu tür tanıtım faaliyetleri önem arz ediyor. Çok verimli geçen bu faaliyet sonrasında 2014 ve 2015'in ilk yarısında 41 milyon dolar olan Suudi Arabistan'a meyve sebze ihracatı 2016 yılının ilk 6 ayında 68 milyon dolara yükseldi. Türkiye ürünlerinin tercih edilmesi gurur verici."