Her eve giriyordu! Ünlü sucuk markasına rekabet cezası

Türkiye'nin ünlü sucuk markası Namet Gıda, alıcılarının yeniden satış fiyatlarını belirleyerek 'Rekabetin Korunması Hakkında Yasa'yı ihlal ettiği gerekçesiyle uzlaşma sonucunda 72,9 milyon lira idari para cezası ödemeyi kabul etti.

2024-09-17 15:46:29

Türkiye'nin tanınmış sucuk markalarından Namet Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında yürütülen soruşturma sonuçlandı. Rekabet Kurulu, şirketin alıcılarının yeniden satış fiyatını belirleyerek "Rekabetin Korunması Hakkında Yasa"yı ihlal ettiği gerekçesiyle uzlaşmaya vardı. Bu uzlaşma sonucunda, firmaya 72 milyon 986 bin 653 lira idari para cezası kesildi.

REKABET KURULU'NDAN ÖNEMLİ ADIM

Namet Gıda ile ilgili yürütülen rekabet soruşturması, "uzlaşma" kararı ile sonuçlandı. Bu önemli gelişme, piyasa düzeninin sağlanması ve rekabetin korunması adına kritik bir adım olarak nitelendiriliyor.

ŞİRKETTEN 72,9 MİLYON LİRA CEZA

Ünlü sucuk markası, 72,9 milyon lira idari para cezası ödemeyi kabul etti. Bu, rekabetin korunması için önemli bir adım olarak dikkat çekiyor. Firmanın uzlaşma talebinin kabul edilmesiyle cezada yüzde 25 indirim uygulandı.

YENİÇAĞ: UZLAŞMA KARARIYLA TAMAMLANDI

Yeniçağ'daki habere göre, Rekabet Kurulu'nun hızlı tüketim malları sektöründe üretici ve tedarikçi olarak faaliyet gösteren Namet Gıda hakkındaki soruşturma, "uzlaşma" kararıyla sona erdi.

REKABET KURUMU'NUN DUYURUSU

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yer alan duyuruda, firmanın, alıcılarının yeniden satış fiyatını belirleyerek "Rekabetin Korunması Hakkında Yasa"yı ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik soruşturmanın sonuçlandığı belirtildi.

CEZA TUTARI 72 MİLYON 986 BİN 653 LİRA

Kurul, şirketin, alıcılarının yeniden satış fiyatlarını belirleyerek yasayı ihlal ettiğine hükmetti. Firmanın sunduğu uzlaşma metni kabul edildi ve idari para cezasında uzlaşma nedeniyle yüzde 25 indirim yapılarak 72 milyon 986 bin 653 lira ceza uygulandı.

Emlak Konut'tan dev ihale: Detaylar açıklandı

Emekliye banka promosyon müjdesi! Hangi banka, ne kadar promosyon veriyor?

İngiltere Merkez Bankası'ndan faiz kararı

1 Mayıs 2008 ve sonrasında sigortalı olanlar için kıdem tazminatı hakkı: Prim gün şartını tamamlayan yaşı beklemeden alabilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı: Piyasalar nefesini tuttu!

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı