Dolar

34,0912

Euro

37,9528

Altın

2.812,70

Bist

9.758,14

İktisat Profesörü uyardı! Kira sorunu 1 saatte çözülür ve herkes kazanır

Kira krizi çözümü yolda! Prof. Dr. Aziz Konukman, önerdiği emlak beyanı düzenlemesi ile hem kiracıların hem de mülk sahiplerinin kazançlı çıkacağını belirtti. 'TBMM'de bir saatlik düzenleme ile bu sorunu çözmek mümkün,' dedi.

4 Gün Önce Güncellendi

2024-09-13 23:34:12

İktisat Profesörü uyardı! Kira sorunu 1 saatte çözülür ve herkes kazanır

Prof. Dr. Aziz Konukman, kira sorununu çözmek için geliştirdiği formülü paylaştı. Konukman, “Önerdiğim formül ile hem kiracı hem de mülk sahibi kazanıyor” diyerek bu çözümün hızla uygulanabileceğini belirtti. 1 saatte yasal düzenlemeyle kira krizinin son bulacağını vurguladı.

KAYBEDEN YOK, HERKES KAZANIYOR

Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri haline gelen kira krizine çözüm önerisini açıklayan Prof. Dr. Aziz Konukman, mevcut durumun “can yakıcı boyutlara” ulaştığını ifade etti. Konukman, hükümetin konut kira zammına %25 sınır koyma girişiminin başarısız olduğunu ve bu girişimin “orman kanunlarını” devreye soktuğunu belirtti. "TBMM'de yapılacak bir saatlik yasal düzenleme ile bu sorunu çözmek mümkün," dedi.

ÇÖZÜM EMLAK BEYANINA BAĞLI

Konukman, çözümün emlak beyannamesinde yattığını belirtti. “Gayrimenkul sahibi herkesin emlak beyannamesi zorunludur ve bu beyan kira bedeli ile orantılı olmalıdır,” diyerek belediyelerin emlak vergisi toplamasının da bir fırsat olduğunu ifade etti. "Bir konutun kira değeri, emlak beyan değeri ile orantılı olmalı ve bu değeri aşmamalıdır," dedi. Bu sayede mülk sahibi keyfi olarak yüksek kira talep edemeyecek, kiracılar ise daha uygun bedellerle ev bulabilecek.

BELEDİYELER DE KAZANACAK

Emlak beyannamesine dayalı kira düzenlemesi ile sadece kiracı ve mülk sahiplerinin değil, belediyelerin de kazançlı çıkacağını belirten Konukman, “Belediyeler, emlak beyan değerlerini güncelleyip halka açarak, kiracılara uygun konut bulmalarında yardımcı olabilir” dedi. “Bu düzenleme ile belediyeler daha fazla emlak vergisi toplayacak, kiracılar uygun kira ile ev bulacak, mülk sahipleri de hakkaniyetli kazanç sağlayacak” diye ekledi.

Haber Ara