İslam Memiş'ten dikkat çeken altın analizi

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın fiyatları için dikkat çeken analizinde dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Memiş altın piyasasında mevcut riske dikkat çekerek, 'Altın fiyatları yaklaşık iki haftadır baskılanıyor. Tekrar bir tepki alımı gelmesi bekleniyor' dedi.

2023-08-18 20:00:00

Altın fiyatları cephesinde son haftalarda görülen aşağı yönlü seyrin ardından ons altın 1.900 dolar psikolojik destek seviyesini kırdı. Şu dakikalarda 1.892 dolar seviyelerinde işlem gören ons altın ile beraber gram altın fiyatı da şu sıralar 1.652 TL seviyelerinde işlem görüyor. Altın fiyatları, ABD'de istihdam verisinin güçlü gelmesi sonrası para politikası yapıcıların faizleri yükseltmekten vazgeçmeyeceği yönündeki spekülasyonları güçlendirmesiyle art arda dördüncü kez haftayı düşüşle kapatmaya hazırlanıyor.

ALTIN FİYATLARI FED BASKISINDA

İslam Memiş'ten dikkat çeken altın fiyatları analizi:

Fed'in faiz artırma ihtimali yüzde 50'ye çıktığı için ons altın ve dolar karşısındaki bütün varlıklarda hala devam eden bir baskılanma süreci var. Şu an itibariyle ons altın 1892 dolar seviyesinde. Bu hafta 1890 dolar destek seviyesini takip edeceğim. Ancak bu yılın son destek seviyesi olacağını tahmin ediyorum. Özellikle ons altın tarafında yaşanan baskılanma ile birlikte merkez bankalarının alım tarafında bir hareketlenme var. Merkez bankaları altın alımlarını bir miktar hızlandırdı.

İSLAM MEMİŞ O RİSKE DİKKAT ÇEKTİ

Altın fiyatları tarafındaki düşüşlerin kalıcı olacağı şu an için belli değil. Ancak bugünkü ekonomik koşulları göz önünde bulundurduğumuz zaman, farklı açıklamalar, riskler gelmeye devam ediyor. Bu risklerden bir tanesi Çin tarafından gelen veriler, riskler. Bir kaç aydır Asya tarafında veriler olumsuz yönde geliyordu. Ancak küresel piyasalar tarafından veriler tatil modunda olduğu için bugüne kadar da olumsuz veri akışını satın alan bir piyasa karşımızda olmadı. Çin tarafında gergin bir ortam olursa, şirketlerinin batmasına göz yuman bir Çin karşımızda olursa bu durum bir domino etkisi yaratır ve tüm küresel piyasaları olumsuz yönde etkileyebilir. Bu durumda da güvenli liman olan altına girişlerin daha da artması kuvvetlidir.

ALTIN FİYATLARI İÇİN TEPKİ ALIMI BEKLENİYOR

Altın fiyatları için özellikle son 7 haftalık düşüş eğilimine baktığımız zaman 1900 dolar seviyesinin altına sarkması, 1890 doların altı rakamlar şu an güç gibi duruyor. Çünkü altın fiyatları yaklaşık iki haftadır baskılanıyor. Tekrar bir tepki alımı gelmesi bekleniyor. O yüzden kısa vade için 1890 dolar seviyesini önemsiyorum. Buradan hızlı bir alım gelebilir. Önce 1930 dolar, devamında 1960 dolar seviyesine kadar sürdürebilir.

"ALTIN YATIRIMCISI BUNLARI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURMALI"

Gram altın fiyatında son zamanlardaki uygulamalarla makas aralığı arttı. Altın yatırımcısı üç fiyatlamayla karşı karşıya şu an. İnternette gördüğü 1650 lira seviyesi var. Bankalarda gördüğü 1680 lira seviyesi var. Fiziki tarafta gördüğü 1712 seviyesi var. Altın yatırımcısının bu fiyat farklılıklarını göz önünde bulundurması gerek.

GRAM ALTIN İÇİN ALIM FIRSATLARI

Gram altın/TL fiyatında takip ettiğim bant aralığı 1680-1730 lira seviyesi. Yılın son çeyreğinde gram altın fiyatı için 1800 TL'nin, ons altın fiyatı için de 2000 doların üzerinde ataklar bekliyorum. Ons altın fiyatı için 1880 dolar seviyesi kaçınılmaz gibi duruyor. Bu yüzden gram altın almak isteyen yatırımcılar buraları bir alım fırsatı olarak değerlendirebilir.

ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

CANLI GRAM ALTIN FİYATI

GRAM ALTIN ALIŞ (TL) 1.649,42
GRAM ALTIN SATIŞ (TL) 1.649,66
ÇEYREK ALTIN FİYATI KAÇ TL?

ÇEYREK ALTIN ALIŞ (TL) 2.761,00
ÇEYREK ALTIN SATIŞ (TL) 2.793,00
ONS ALTIN FİYATI KAÇ DOLAR?

ONS ALTIN ALIŞ (USD) 1.892,57
ONS ALTIN SATIŞ (USD) 1.892,92
CUMHURİYET ALTINI FİYATI KAÇ TL?

CUMHURİYET ALTINI ALIŞ (TL) 11.312,00
CUMHURİYET ALTINI SATIŞ (TL) 11.483,00
22 AYAR BİLEZİK FİYATI KAÇ TL?

22 AYAR BİLEZİK ALIŞ (TL) 1.544,14
22 AYAR BİLEZİK SATIŞ (TL) 1.635,16

Kaynak: Sabah

İstanbul'da kira fiyatları uçuşa geçti

Akaryakıt fiyatları fırladı: 29 Eylül güncel rakamlar!

Yeni Vergi Düzenlemesi: Hangi Mükellefler 3 Yıl Vergi Ödemeyecek?

Türkşeker’den şeker pancarı üreticilerine 30 gün içinde ödeme

29 Eylül 2024 Pazar günü altın fiyatları

Prime göre maaş zammı ve düzenlemeler yolda