Dolar

34,0973

Euro

38,0933

Altın

2.874,79

Bist

9.900,25

İslam Memiş’ten önemli uyarılar! Borsa 12 bin seviyesine çıkacak

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, elinde Türk lirası olanları uyardı! Memiş, borsanın 12 bin seviyelerine çıkacağını belirterek, 'Artık maceraya gerek yok!' diyerek dikkat çeken bir tavsiyede bulundu.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-09-21 16:12:11

İslam Memiş’ten önemli uyarılar! Borsa 12 bin seviyesine çıkacak

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, son faiz kararları ve piyasaların durumunu değerlendirdi. Memiş, Fed ve Türkiye Merkez Bankası kararlarının ardından piyasalarda olumlu bir hava oluştuğunu belirtti ve borsanın orta vadede 12 bin puan seviyelerine ulaşacağını öngördü. "Artık maceraya gerek yok" diyen uzman, elinde nakit bulunduranları bu süreçte dikkatli olmaları konusunda uyardı.

FED KARARI PİYASALARI NASIL ETKİLEDİ?

Fed'in 50 baz puan faiz indirimi yapmasının ardından piyasalarda hareketlilik başladı. İslam Memiş, ABD Merkez Bankası Fed'in şahin tutumuna rağmen, Powell'ın güvercin açıklamalarıyla piyasalarda pozitif bir hava estiğini söyledi. "Her yer yemyeşil", diyen Memiş, borsanın orta vadede 12 bin puan seviyesine çıkacağını ifade etti.

ORTA VADEDE 12 BİN SEVİYESİ

Memiş, BIST 100 endeksinin şu an için 9 bin 964 seviyesinde olduğunu ancak yıl sonuna kadar 12 bin puanı göreceğini öngördü. Özellikle Fed kararlarının ardından, borsada coşkunun devam edeceğini belirtti.

"KUSURSUZ FIRTINA YAKLAŞIYOR"

Memiş, yıl sonuna doğru "Kusursuz Fırtına" dediği bir ekonomik sürecin yaklaştığını belirtti ve Ortadoğu'daki savaş riskleri ile ABD seçimlerinin piyasalar üzerinde büyük bir etki yaratacağını vurguladı.

SON VİDEO HABER

Cezaevinden çıkan Bahar Candan'dan açıklama

Haber Ara