İşyerinde çalışanlarınızı neyin motive edeceğini bulmanın yolları

Çalışanlarınız çalışma ortamında kendilerini güvende hissetmiyorlarsa, onlara nasıl bir motivasyon sağladığınız önemli değildir. Asla şunu unutmayın: Çalışanlar değer verildiğini hissettiklerinde daha iyi sonuçlar alırsınız.

2023-02-04 11:54:07

Çalışanlarınız motive olduğunda, işletmeniz için daha yüksek kârlara dönüşebilir. Çalışanlarınız daha mutlu ve işlerinden daha memnun olacak. Daha yaratıcı ve yenilikçi olacaklar, müşterilerle bağlantı kuracaklar ve aynı zamanda daha üretken olacaklar. Tüm bunlar, bir bütün olarak işletme için daha iyi bir çalışma ortamı ve daha fazla kâr sağlayabilir.

Bir işletme sahibi olarak, çalışanlarınızın da başardıkları işle daha motive hissetmelerine yardımcı olmak için zaman ayırmak isteyeceksiniz. Ancak her biri birbirinden farklı olacağı için çalışanlarınızın ihtiyaç duydukları motivasyonu almalarını nasıl sağlayacaksınız? İşyerinde çalışanlarınızı neyin motive ettiğini bulabileceğiniz yollardan bazıları şunlardır: Ilham vermek

Liderler bu sürece girdiklerinde motivasyonu yoktan var edemeyeceklerini anlamalılar. Ancak gerektiğinde çalışanlarına biraz ilham verebilirler. Çalışanlarının yollarını bulmalarına ve motive olacakları bir amaç belirlemelerine yardımcı olmak için çalışmaları gerekir.

Çalışanların yolunu bulmak, yöneticiler ve sorumlular arasında bir konuşma ve zaman yatırımı gerektirecektir. Ancak size en uygun çözümü bulduğunuzda, çalışanlarınız için de bu motivasyonun kilidini açabilirsiniz. İç ve Dış Arzuları Bilin

Çalışan motivasyonu, doğrudan dış ve iç arzular, değerler ve inançlarla bağlantılı olacaktır. Anketler, çalıştaylar, anketler ve sınavlar aracılığıyla çalışanlarınızı neyin yönlendireceğini anlayın. Çalışanlarınız için en iyi neyin işe yarayacağını bildiğinizi varsaymayın ve ardından tam gaz ilerleyin. En iyi neyin işe yarayacağını görmelerini isteyin.

Ekibi en çok neyin heyecanlandıracağını netleştirmek için zaman ayırmalısınız. Oraya ulaşmanıza yardımcı olacak bazı gerçekçi hedefler belirleyin, bazı olumlu geri bildirimleri teşvik edin ve çok çalışmaya devam etmeleri ve onlar için belirlediğiniz hedeflere ulaşmaları için bir nedenleri olması için çalışan inisiyatifleri sunun. Burada ekibinizle çalışmak size en iyi sonuçlardan bazılarını verecektir. Duygusal Zekaya Yatırım Yapın

Çalışanlarınıza daha fazla motivasyon sağlamak istiyorsanız, o zaman öncelikle çalışanlarınız için bazı iyi duygusal zeka bilgisine ve uygulamasına yatırım yapmalısınız. Yöneticilerin önce kendilerini anlamalarına yardımcı olmak için, kendi motivasyonlarını ve ilgi alanlarını da karışıma dahil etmeleri gerekir.

Bir yönetici kendisi için neyin önemli olduğunu anladığında, bu becerileri başkalarını da anlamak için kullanabilir. Duygusal zeka bilgisi, herkesin üzerinde iyi çalışması gereken bir beceridir. Bu beceriye zaten sahip olan yöneticiler, çalışanlarını daha iyi anlayabilecek ve herkesi ileriye taşıyacak önemli kararlar alabilecektir.

Kişisel Motivatörler Hakkında Soru Sorun

Motivasyon söz konusu olduğunda onlar için en iyi neyin işe yarayacağını görmek için çalışanlarınızla konuşmak için zaman ayırmanız gerekir. Başkaları için, hatta kendiniz için iyi olan şey, çalışanlarınız için çalışmak ve onların şirketiniz için daha çok çalışmalarını ve daha fazla motive olmalarını sağlamak için doğru araç olmayabilir.

Bu nedenle uygulamak istediğiniz programlar hakkında hemen sonuca varmamalısınız. Bunun yerine, her çalışanla konuşmak için zaman ayırın veya herkesin rahatça konuşabileceği ve fikirlerini paylaşabileceği bir toplantı ayarlayın. Bu, yeni bir şeyler öğrenmenize ve gerçekten bazı sonuçlar elde etmenizi sağlayacak bir plan yapmanıza yardımcı olabilir. Güvenli Bir Ortam Oluşturun

Çalışanlarınız çalışma ortamında kendilerini güvende hissetmiyorlarsa, onlara nasıl bir motivasyon sağladığınız önemli değildir. Ofisteki çalışma ortamının çalışanlarınız için her zaman güvenli olmasını sağlamak için zaman ayırmanız gerekir. Çalışanlar duyulduklarını ve değer verildiğini hissettiklerinde daha iyi sonuçlar alırsınız.

Çalışma kültürü, çalışanlarınızı zorlayabilir veya bozabilir. Eğer çalışma kültürü toksik ve kötüyse, o zaman sadece motivasyonu kırılmış çalışanlarınız olmaz, aynı zamanda birçoğunun işi bıraktığını ve çalışan devir hızınızın yüksek olacağını fark ederek sorunu daha da büyütebilirsiniz. Teşvik Programlarını Takip Edin ve Ölçün

Bir teşvik programı başlattığınızda, gördüğünüz ilerlemeyi takip ettiğinizden ve ölçtüğünüzden emin olmak istersiniz. Sadece oraya atmak ve her şeyin istediğiniz gibi olmasını ummak yeterli değildir. Bu kötü bir yönetim tarzıdır ve genellikle ihtiyacınız olan bazı iyi iyileştirmeleri kaçırırsınız.

Teşvik programı hazır olduğunda ve kullanıma hazır olduğunda, onu izleme ve ölçme zamanı gelir. Bunun, ilk başladığınızda oldukça rutin bir şekilde ve ardından çalışmaya başladığında düzenli aralıklarla yapılması gerekir. Teşvik programının hala işe yarayıp yaramadığını, çalışanlarınızı motive etme eğiliminde olup olmadığını veya yapmanız gereken bazı değişiklikler olup olmadığını kontrol edin.

Başlarken programda yapmanız gereken bazı değişiklikler olması muhtemeldir. Belki istediğiniz kadar etkili değildir veya eskisinden daha başarılı olmasını sağlamak için yapabileceğiniz birkaç değişiklik vardır. Şirketiniz için en iyi neyin işe yarayacağını görmek için onunla uğraşmanız gerekecek. Çalışanlarınızı Motive Etmek

Çalışanlarınız üzerinde çalışmak ve onlara ihtiyaç duydukları motivasyonun bir kısmını vermek çok fazla ekstra çaba gibi görünse de , uzun vadede buna değebilir. Yukarıdaki adımlardan bazılarını dikkate alarak, çalışanlarınızı uygun şekilde motive edebilecek ve bununla birlikte gelen tüm ödülleri toplayabileceksiniz!

Kaynak: valiantceo

S&P: Merkez Bankaları faizleri indirecek

Emlak Konut'tan dev ihale: Detaylar açıklandı

Emekliye banka promosyon müjdesi! Hangi banka, ne kadar promosyon veriyor?

İngiltere Merkez Bankası'ndan faiz kararı

1 Mayıs 2008 ve sonrasında sigortalı olanlar için kıdem tazminatı hakkı: Prim gün şartını tamamlayan yaşı beklemeden alabilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı: Piyasalar nefesini tuttu!