Dolar

34,1355

Euro

38,1268

Altın

2.915,35

Bist

9.891,00

Kırmızı et sektöründe büyük tehlike! Et fiyatları fırlayacak mı?

Gaziantep merkezli Binsa Et, ekonomik sıkıntılar nedeniyle konkordato talebinde bulundu! Fiyatların yükselebileceği öngörülüyor.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-09-25 22:04:50

Kırmızı et sektöründe büyük tehlike! Et fiyatları fırlayacak mı?

Gaziantep merkezli ünlü kırmızı et firması Binsa Et ve Et Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi, ekonomik zorluklar nedeniyle konkordato talebinde bulundu. Bu gelişmenin ardından şehirdeki kırmızı et fiyatlarının yükselmesi bekleniyor.

Konkordato Süreci Başladı

Gaziantep 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Binsa Et için konkordato sürecine ilişkin kararını açıkladı. Mahkeme, 20 Eylül 2024 itibarıyla üç aylık geçici mühlet kararı verdi. Davanın duruşması ise 5 Aralık 2024 tarihinde yapılacak.

Açıklamada, alacaklıların yedi gün içinde dilekçeyle itirazda bulunabileceği ve konkordato talebinin reddini isteyebileceği belirtildi. Şirketin ödeme işlemlerinin konkordato komiserlerinin onayına tabi tutulacağı da duyuruldu.

Geçici Konkordato Komiserleri Atandı

Konkordatonun başarıya ulaşma olasılığını incelemek amacıyla hukukçu Dr. Tayfun Ercan, yeminli mali müşavir Nurullah Çuhadar ve Prof. Dr. Mehmet Şentürk geçici konkordato komiseri olarak görevlendirildi. Mahkeme, şirketin ödemelerinin geçici komiserlerin onayına tabi tutulacağını açıkladı.

“Et Fiyatları Yükselecek”

Binsa Et'in konkordato talebi, kırmızı et fiyatlarının artışına neden olabileceği endişelerini beraberinde getirdi. Gaziantep Ticaret Sicil Müdürlüğü'nün 61237 Sicil numarasında kayıtlı şirketin mali durumu, sektör üzerinde önemli bir etki yaratabilir.

SON VİDEO HABER

Markete giden çocuğa kurşun isabet etti!

Haber Ara