Kırmızı ette beklenen indirim gerçekleşiyor! Daha dazla düşüş olacak mı?

Son günlerde artan kırmızı et fiyatları geçtiğimiz hafta düşüşe geçti. Aydın Tüfekci, Et ve Süt Kurumu’nun tedbirleriyle fiyatların daha da düşeceğini, ancak küçük işletmelerin zorlanabileceğini belirtti.

2024-09-20 10:15:39

Son haftalarda art arda gelen zamlarla gündemde olan kırmızı et fiyatları, geçtiğimiz hafta başlayan düşüş eğilimiyle birlikte vatandaşın dikkatini çekti. İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekci, Et ve Süt Kurumu'nun (ESK) adımlarıyla fiyatların düşmeye devam edeceğini belirtti.

KIRMIZI ET FİYATLARINDA İNDİRİM DEVAM EDECEK Mİ?

Tüfekci, kırmızı et fiyatlarındaki son dalgalanmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. "Geçtiğimiz hafta karkas etin kilogram fiyatında 15 lira indirim oldu, bu hafta ise fiyatlar 20 lira daha düştü. Türkiye genelinde karkas kesim fiyatları ortalama olarak kilogram başına 360 liraya geriledi," ifadelerini kullandı.

DAHA FAZLA İNDİRİM BEKLENİYOR

Tüfekci, "ESK'nin yurt dışından hayvan tedariki ve büyük market gruplarına sağladığı et, fiyatları aşağı çekti. Geçtiğimiz haftadan itibaren fiyatlardaki düşüş vatandaşın cebine de yansıdı," dedi. Ayrıca fiyatlarda daha fazla düşüş beklendiğini de sözlerine ekledi.

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ ÖNEMLİ HAMLE

Kurban Bayramı öncesi et fiyatlarındaki bu düşüş, vatandaşlar için olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Tüfekci, "Kurban Bayramı öncesinde fiyatların düştüğü ilk kez gözlemleniyor, bu da vatandaşın lehine bir gelişme," dedi. Ancak fiyatların piyasa değerinin altına düşmesi durumunda küçük işletmelerin zarar görebileceğini belirtti.

Türkiye'nin ilk yüzer doğal gaz üretim platformu

iPhone bağımlıları 120 bin TL'lik telefon için geceden kuyruğa girdi

Kırmızı ette beklenen indirim gerçekleşiyor! Daha dazla düşüş olacak mı?

Türk Lirası varlıklara yönelik ilgi artıyor

20 Eylül 2024 Dolar ve Euro yükselişte: Merkez Bankası kararı sonrası kritik seviyeler!

Tarım Kredi'den gübre, ilaç ve tohum kampanyası