İsrail, Hamas'ın başlattığı Aksa Tufanı operasyonu ardından Filistin'deki katliamlarını durdurmadı. İsrail, Şifa Hastanesi'nde yaralıları taşıyan ambulans konvoyunu bilerek vurduğunu kabul eden İsrail soykırım yaptı. Ancak ambulanslarda Hamas askerlerinin bulunduğunu iddia etti. Kızıl Haç'tan alınan kanıtların İsrail'in açıklamaları ile çeliştiği bildirildi. Hizbullah'a bağlı kanallardan yapılan bir paylaşımda, “Lübnan cephemizde tüm olasılıklar açık ve tüm seçenekler masada” ifadesi yer aldı. Bir aydır süren sıcak temas anlarında Türk vatandaşlar boykot kararı aldı. Evine hiçbir İsrail markası sokmayan vatandaşlar ekonomi kararına devam etti. Bu noktada Komili hangi ülkenin, Komili kimin, Komili ıslak mendil, Komili hangi ülkenin malı, yahudi markaları araştırıldı. Peki, Komili boykot mu? İşte yanıtı..
KOMİLİ KİMİN? İSRAİL MALI MI?
Komili hangi ülkenin, Komili kimin merak eden vatandaşlar için belirtelim ki Komili, Türkiye merkezli bir markadır. Türkiye'nin önde gelen temizlik ve kişisel bakım ürünleri üreticilerinden biri olan Komili, özellikle zeytinyağı, sabun, şampuan, vücut losyonu gibi ürünlerle tanınır. Türkiye'nin yanı sıra, Komili ürünleri birçok ülkeye ihraç edilmektedir. Komili İsrail malı mı, Komili boykot mu, Komili Yahudi mi diyen vatandaşlar için hemen yanıtlayalım ki hayır, Komili Türk bir markadır. İsrail malı değildir. Komili, Türkiye merkezli bir şirket olan Yıldız Holding'e aittir ve Türkiye'de üretilen temizlik ve kişisel bakım ürünleri markasıdır. İsrail ile bağlantılı değildir.
İSRAİL BOYKOT OLMAYAN MARKALAR
İsrail boykot malları listesine göz atmadan alışveriş yapmayan vatandaşlar son durumu mercek altına aldı. İsrail'in savaş suçu işlemeye devam ettiği anlarda Türkiye'de boykot kararı güçlendi. Filistin topraklarındaki politikalarına karşı protestoya geçen vatandaşlar hiçbir İsrail ürünü satın almamaya kararlı. İsrail'de üretilen veya İsrail ile bağlantısı bulunan hiçbir malı satın almayan vatandaşlar İsrail menşei incelemeye yöneldi. Bu noktada Türk markalarına yöneliş başladı. Tursil, Patito, Didi, Niğde Gazozu, Ülker, Komili gibi başta olan Türk markalarının yanı sıra Tamek, Halk, Kebir,Tursil, Patito, Has, Papia, Sesu gibi markaları da satın alınıyor.