Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Uçar, marketin geçmişine ve satış politikasına ilişkin şu açıklamalarda bulunmuştu.
‘ÖZ SERMAYE İLE İŞ YAPIYORUZ'
Yaklaşık 20 yıldır gıda sektöründe hizmet verdiklerini söyleyen Nar Gross Toptan Market Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Uçar, “Bu sektöre ilk olarak toptancılık yaparak başladık. 2011 yılı Nisan ayından beri market sektöründeyiz. İki tane şubemiz bulunmaktadır. Birincisi Nalçacı Caddesi üzerinde, diğeri ise Meram Yaka Melikşah Mahallesinde yer alıyor. İki şubemizde toplam 75 kişi istihdam ediyor. Özelliklerimizden bir tanesi de öz sermaye ile iş yapmamızdır. Bu nedenle hiçbir bankaya borcumuz yoktur. Faizi kesinlikle kazancımıza karıştırmayız. Nar Gross marketler olarak Konya'da indirimin öncüsüyüz. Sebze ve meyve ürünlerimiz her zaman güncellenir ve taze olur. Ertesi güne kalan ürünler tekrar vatandaşa sunulduğu zaman ikinci fiyat verilerek değerlendirilir. Konya'da gross marketçiliğin öncüsüyüz. İlk gross market olma özelliğini gösteriyoruz. Gross isminin mucidi de benim. Gross, ürünlerin toptan fiyatına perakende satılmasıdır. Yakaladığımız başarıdan dolayı bizi taklit eden birçok rakibimiz oldu. Gross kültürünü Konya'da yaygınlaştırmak için de çok mücadele verdik” şeklinde konuştu.
‘ÜRÜNLERİMİZ HER ZAMAN İNDİRİMLİDİR'
Ürünlerini her zaman indirimli fiyatlardan verdiklerini söyleyen Hasan Hüseyin Uçar, “ Nar Gross toptan market olarak kârdan fedakarlık yapıyoruz. Bütçe dostu bir marketiz. Kendimizi vatandaşların yerine koyuyoruz. Diğer marketlerin yaptığı indirimleri her zaman raflarımıza yansıtıyoruz. Vatandaşlara,‘şu markette şu ürün daha ucuzdu' dedirtmemek için çok mücadele veriyoruz. Çok iyi bir ARGE ve piyasa araştırma sistemimiz var. Pandemi dönemi alışveriş alışkanlıklarını değiştirdiği için online satışlar yapmaya başladık. Online satışta 150 TL ve üzeri alışverişleri vatandaşın istediği adrese gönderiyoruz ve bir kargo ücreti istemiyoruz. Müşterilerimiz online satışlarda da indirimli fiyatlardan faydalanabiliyorlar. Kısıtlamalar nedeniyle özellikle yerel marketler müşteri kaybına uğradı. Discount marketler pandemi döneminde daha fazla büyüdüler. Pandemi döneminde kafe ve restoranların kapalı olmasından dolayı eskiye oranla yemek servisi alışverişleri düştü. Bu süreçte dışarıda yemek yeme oranları azaldığı için de evlerde tüketilen ürünler daha fazla satılmaya başlandı” diye aktardı.