Koton’dan ‘’mesafeli ve güvenli alışveriş’’
Koton mağazalarında gün içinde düzenli olarak sık temas edilen yüzeylerin dezenfeksiyonu, mağaza girişlerinde ateş ölçme bankosu, zorunlu maske kullanımı başta olmak üzere salgın dönemi çalışma ve hijyen prosedürleri ve ilave tedbirler eksiksiz olarak uygulanıyor.

Oluşturma Tarihi: 2020-05-21 15:35:58

Güncelleme Tarihi: 2020-05-21 15:35:58

Geçtiğimiz Mart ayında dünyanın en prestijli iş sağlığı ve iş güvenliği yarışması International Safety Awards'ta Türkiye sektör birinciliğini kazanan Koton, normalleşme sürecine en üst seviyede hijyen tedbirleriyle destek vermek üzere tüm hazırlıklarını tamamladı. ‘Her Şeyin Başı Sağlık' söylemiyle mağazalarını kademeli olarak açmaya başlayan Koton, 10 metrekareye 1 müşteri düşecek şekilde mağaza içi düzenlemeleriyle de sektöre öncü olmayı hedefliyor.

Mağazalarındaki ürünlerin yüzde 90'ı Türkiye'de üretilen, 30 ülkede 500'den fazla mağazasıyla perakende sektörünün öncü markası Koton, sosyal hayatın kontrollü bir şekilde normalleşmesi sürecine en üst seviyeden destek vermek üzere tüm hazırlıklarını tamamladı. “Her şeyin başı sağlık” söylemiyle mağazalarını kademeli olarak açmaya başlayan Koton, tüm mağazalarındaki hijyen, sağlık ve güvenlik şartlarını en üst seviyeden gözden geçirerek müşterilerini güvenli ve sağlıklı alışveriş önceliğiyle ağırlamaya başladı.

Mart ayında, İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda dünyanın en prestijli uluslararası yarışması International Safety Awards/ Uluslararası İş Güvenliği Ödülleri'nin 62'incisinde Türkiye Hazır Giyim Perakende Sektörü birincisi olan Koton, çalışanlarının ve müşterilerinin sağlığı ve güvenliği için aldığı önlemlerle mağazalarını kademeli olarak açmaya devam ediyor.


Koton mağazalarında gün içinde düzenli olarak sık temas edilen yüzeylerin dezenfeksiyonu, mağaza girişlerinde ateş ölçme bankosu, zorunlu maske kullanımı başta olmak üzere salgın dönemi çalışma ve hijyen prosedürleri ve ilave tedbirler eksiksiz olarak uygulanıyor. Koton mağazalarının yeniden müşteriyle buluşması öncesinde personel eğitimlerinden mağaza içi, depo, kabin, kasa ve dinlenme alanlarındaki düzenlemelere kadar pek çok çalışma yürütüldü. Çalışanlar için maske, eldiven, siperlik gibi kişisel koruyucu ekipmanlar temin edilirken, işe girişte düzenli ateş ölçümü, iki saatte bir el yıkama uygulaması gibi düzenlemelerle hem çalışanlar hem müşteriler için sağlıklı, güvenli, hijyenik bir ortam yaratıldı.

 Büyük metrekare avantajını müşteri lehine kullanıyor

Koton, fiziksel mesafenin korunmasına yönelik tedbirler çerçevesinde giriş ve çıkış kapılarının ayrıldığı mağazalarında sınırlı sayıda müşteri ağırlıyor. Marka; büyük metrekare mağazalara sahip olmanın avantajıyla, 10 metrekarede 1 müşteriye hizmet verecek şekilde, geniş koridorlar oluşturarak mağazalarını yeniden düzenledi.

Maske ile giriş yapılabilen mağazalarda müşteriler içeriye ateşleri ölçülerek kabul ediliyor. El hijyeni için yerleştirilmiş dezenfektanlar, atık maske ve eldiven kutusu, alışveriş sırasında 2 metrelik mesafenin korunmasına yönelik işaretlemeler, görseller ve Koton Radyo yayınlarıyla yapılan bilgilendirme ve uyarı anonsları Koton müşterisinin güvenle alışveriş yapılabilmesine imkan sağlıyor.Kasa bölgesinde de 2 metre kuralına dikkat çeken işaretlemeler, kasiyer ile işlem yapan müşterinin temasını en aza indirecek şekilde yerleştirilmiş şeffaf bariyerler, işleme göre ayrılmış kasalar, temassız ödeme yönlendirmeleri yer alıyor.

 

Ürünlere 24 saat karantina uygulaması

Koton kabinlerinin dezenfeksiyonu için ortamdaki havayı temizleyen spreyler kullanılıyor. Her müşterinin kullanımından önce kapı kolları, askılar ve aynalar dezenfekte ediliyor. Kabinlerde de fiziksel mesafe korunuyor, kabinler bir atlamalı ve dönüşümlü olarak kullanılabiliyor. Deneme kabinlerinde bekleme sırasında fiziksel mesafeye dikkat çeken uyarılar ve el dezenfektanları yer alıyor ve kabin kullanımı sırasında uyulması gereken kurallar görülür şekilde sergileniyor.

Denenen ürünler 24 saat karantinada bekletildikten sonra, 90 derece buharlı ütü ile işlemden geçiriliyor ve ancak bu işlemlerden sonra reyondaki yerlerine alınıyor.

Mağazalardaki asansör kapıları ve düğmeleri, yürüme bantlarının el ile temas edilen yüzeyleri düzenli olarak sterilize ediliyor. Asansör kullanımı yerine yürüyen merdiven kullanımının tavsiye edildiği mağazalarda, zorunlu kullanım durumunda asansörlerin tek kişi tarafından kullanılması için hatırlatma ve yönlendirmeler yapılıyor.