Dolar

34,0876

Euro

37,9409

Altın

2.817,40

Bist

9.758,14

Koza Altın ve İpek Enerji Hisseleri Devir Kararıyla Yükselişe Geçti

Koza Holding'in bünyesindeki 12 şirketin Hazine hisseleri, Türkiye Varlık Fonu'na devredildi. Borsada işlem gören hisselerdeki hukuki durum değişmezken, hisseler büyük değer kazandı.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-08-20 11:29:10

Koza Altın ve İpek Enerji Hisseleri Devir Kararıyla Yükselişe Geçti

Koza Holding bünyesinde bulunan ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yönetilen 12 şirketteki Hazine paylarının tamamı, Türkiye Varlık Fonu'na (TVF) devredildi. Bu devrin ardından, holdingin borsada işlem gören hisseleri önemli ölçüde değer kazandı.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile Koza-İpek Holding Anonim Şirketi, İpek Doğal Enerji Kaynakları Araştırma ve Üretim Anonim Şirketi, Koza Anadolu Metal Madencilik İşletmeleri Anonim Şirketi ve diğer 9 şirketin Hazine payları, TVF'ye aktarıldı. Bu kapsamda, ilgili şirketlerin sermayesinde bulunan Hazine hisseleri Türkiye Varlık Fonu'nun yönetimine geçti.

"BORSA İSTANBUL'DA İŞLEM GÖRMEYE DEVAM EDECEK"

Konuya ilişkin Kamu Aydınlatma Platformu (KAP) ile paylaşılan açıklamada, "Koza İpek Grubunun Borsa İstanbul'da işlem gören hisselerinin (KOZAL, KOZAA, IPEKE) hukuki durumunda bir değişiklik olmayacağı ve Borsa İstanbul'da işlem görmeye devam edeceği" belirtildi. Bu açıklamanın ardından, söz konusu hisselerde hızlı bir yükseliş gözlemlendi.

HİSSELER SERT YÜKSELDİ

Devir kararının ardından, Koza Altın hisseleri yüzde 7,3 artışla 25,86 TL'ye, Koza Anadolu Metal Madencilik hisseleri ise yüzde 6,4 artışla 74,5 TL'ye yükseldi. İpek Doğal Enerji Kaynakları hisseleri ise yüzde 9,9 prim yaparak 54,2 TL ile tavan fiyata ulaştı.

Haber Ara