Kredi Kartı asgari ödeme tutarında şok değişiklik
Kredi kartı kullanıcıları, asgari ödeme tutarındaki değişiklikler nedeniyle borçlarını zamanında ödemeye dikkat etmelidir.

Oluşturma Tarihi: 2024-10-10 13:25:24

Güncelleme Tarihi: 2024-10-10 13:27:06

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yapılan yeni düzenleme ile kredi kartı asgari ödeme tutarlarında önemli değişiklikler gerçekleşti. Artık asgari ödeme tutarı, kredi kartı limitine göre belirlenecek. Peki, yeni asgari ödeme tutarı ne kadar oldu? İşte detaylar...

KREDİ KARTI ASGARİ ÖDEME TUTARI NE KADAR OLDU?

Kredi kartı asgari ödeme tutarı, artık toplam kart limitine göre farklılık gösterecek. 25 bin lira altındaki kartlar için asgari ödeme oranı, dönem borcunun yüzde 20'si olurken, 25 bin ila 50 bin lira arasında olanlar için bu oran yüzde 20 olarak belirlendi. 50 bin lira ve üzerindeki kartlar için ise asgari ödeme oranı yüzde 40 olarak uygulanacak.

FAİZ ORANLARINDA DEĞİŞİKLİK!

BDDK tarafından yapılan düzenlemelerle TCMB, bireysel kredi kartlarına uygulanan azami akdi faiz oranlarını da dönem borcuna göre farklılaştıracak. Bu kapsamda yeni oranlar 24 Ekim'de açıklanacak ve 1 Kasım'da yürürlüğe girecek. Faiz oranlarının, 25 bin lira altındaki kredi kartları için yüzde 3,50, 25 bin ila 150 bin lira arası için yüzde 4,25 ve 150 bin liranın üzerindekiler için yüzde 4,75 olması bekleniyor.

Kredi kartlarıyla yapılan nakit çekim ve kullanımlarda azami akdi faiz oranı ise yüzde 5 seviyesinde kalacak.

ÖNEMLİ NOTLAR

Kredi kartı kullanıcıları, asgari ödeme tutarındaki değişiklikler nedeniyle borçlarını zamanında ödemeye dikkat etmelidir. Yeni düzenlemeler, kredi kartı borcu olan fertlerin mali durumlarını doğrudan etkileyecektir.