Kredi Kartı borçları 60 aya varan vadeyle yapılandırılıyor!

Kredi kartı borcu olanlara müjde! Birikmiş borçlar 60 aya kadar vadeyle yapılandırılabilecek ve kredi kartları kullanılmaya devam edilebilecek!

2024-09-27 10:47:33

BDDK ve TCMB tarafından yapılan açıklamaya göre, birikmiş kredi kartı borçları 60 aya kadar vadeyle yapılandırılabilecek. Yapılandırılan borçlara rağmen kredi kartları kapatılmayacak ve müşteriler kalan limitlerini kullanmaya devam edebilecekler.

KREDİ KARTLARINDA 60 AY VADE İMKANI

BDDK, kredi kartı borcu olan müşterilere 60 aya kadar vade seçeneği sunduğunu açıkladı. Asgari ödeme sonrası kalan borçlar vadelendirilebilecek ve kredi kartı limiti %50'si ödenene kadar artırılmayacak. Yapılandırma sonrası kalan limitler kullanılmaya devam edilebilecek.

MERKEZ BANKASI FAİZ ORANINI SINIRLADI

Merkez Bankası, bireysel kredi kartlarında yapılandırma için azami faiz oranını %3,11 ile sınırlandırdı. Ayrıca, dönem borcuna göre farklılaşan azami faiz oranları 1 Kasım itibariyle yürürlüğe girecek.

ASGARİ ÖDEME TUTARINDA DEĞİŞİKLİK

Kredi kartı asgari ödeme oranları değişti. 50 bin TL ve altındaki kartlar için %20, üstündeki kartlar içinse %40 asgari ödeme oranı uygulanacak.

İHTİYAÇ KREDİLERİNE DE 60 AY VADE

Anapara ve faiz ödemelerinde 30 günden fazla gecikme olan ihtiyaç kredileri de 60 aya kadar yapılandırılabilecek. Borçlu fertlerin, bu fırsattan 1 yıl içinde yararlanması gerekecek.

Akaryakıta büyük zam! İşte yeni fiyatlar

Pizza devi iflasın eşiğinde! Türkiye'deki şubeleri satılıyor

TCMB ve BDDK'dan borçlulara müjdeli haber

Türkiye'nin enerji geleceği: 336 milyar dolarlık şans!

Beyan ve hasılat uyuşmazlığına yeni çözüm!

Borsa güne düşüşle başladı