Dolar

34,2423

Euro

37,3744

Altın

2.916,81

Bist

8.807,12

Kredi kartı limitlerinde yeni gelişme; savunma kesintisi detayları

Limiti 100 bin TL’nin üzerinde olan kredi kartlarından alınacak 750 liralık Savunma Sanayi vergisi ile ilgili detaylar belli oluyor. Peki, “kredi kartı limit vergisi” ne zaman yürürlüğe girecek ve vergilendirmenin detayları neler olacak?

3 Saat Önce Güncellendi

2024-10-15 14:11:28

Kredi kartı limitlerinde yeni gelişme; savunma kesintisi detayları

Torba yasa teklifinde yer alan ilgili maddeye ilişkin detayları ortaya çıkmaya başladı.

KREDİ KARTI LİMİT VERGİSİ NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

Limiti 100 bin lirayı geçen kredi kartı sahiplerinden kesilecek 750 liralık kesinti, her yıl ocak ayının 5'inci gününde hesaplara yansıtılacak. Kart iptal edilse de pay iade edilmeyecek. Bu kapsamda önümüzdeki günlerde genel kurulda görüşülecek olan limit düzenlemesi yürürlüğe girse bile 5 Ocak'tan önce herhangi bir vergi alınamayacak.

100 BİN TL ÜZERİ KREDİ KARTI LİMİTİNE SAVUNMA SANAYİ KESİNTİSİ MADDELERİ NELER?

* Kartın yıl içinde herhangi bir sebeple yenilenmesi halinde, ilgili yıl için pay ödenmiş ise ayrıca pay alınmayacak.

* Fiziki bir kartın limitleri dahilinde oluşturulan ek kartlar ve fiziki olmayan kartlar için ayrıca pay alınmayacak.

* Yıl içinde alınan veya limiti 100 bin lira üstü kapsamına giren kartlara ait katılma payı, kartın kullanıma açıldığı veya limit artışının yapıldığı ayın hesabına yansıtılacak. Aynı şekilde ödenecek.

* Limiti 100 bin lira ve üzerinde olan kartların hamillerinden her bir kart başına yıllık alınan 750 liralık pay kart iptal edilse de iade edilmeyecek.

TAPU İŞLEMLERİNDE DE VERGİ OLACAK

* Yasa teklifiyle taşınmaz alım satımında her iki taraftan 750'şer lira, tapudaki diğer işlemlerden 375 lira pay alınacak.

* Tapu ve kadastro işlemlerinden alınan tutarlar işlemden önce vergi dairesine ödenecek. Pay ödenmeden işlem yapılmayacak. Pay ödenmeden işlem yapılması durumunda işlemi yapan memurlar, payı ödemekle yükümlü olanlar ile birlikte müteselsilen sorumlu tutulacak.

* Torba teklifle getirilen paylar her yıl yeniden değerleme oranında artırılacak.

KREDİ KARTI LİMİTİYLE İLGİLİ YENİ GELİŞME

Kredi kart limiti 100 bin TL'nin üzerinde olanlardan her yıl alınması planlanan 750 TL'lik vergiyle ilgili AK Parti'de yeni bir çalışma var. Edinilen bilgilere göre 100 bin TL limit için AK Parti, grupta çalışma yürütüyor. Gelen son dakika bilgilerine göre AK Parti Grubu ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ortak bir çalışma yürütecek. Bankalara yapılan başvurular incelenecek. Kaç kişinin limit düşürmek için başvuru yaptığı belirlenecek ve etki analizine göre rakam güncellenecek. Bu çerçevede kredi kart limitinin 200 bin TL olanlardan vergi alınmasının beklendiği kaydediliyor. Bugün gelecek rapora göre yükseltilecek rakam kesinleşecek. AK Parti'nin vereceği önerge ile değişiklik yapılması bekleniyor.

Hürriyet, CNNTürk

SON VİDEO HABER

İstanbul'da film gibi görüntüler: Onlar kaçtı polis kovaladı

Haber Ara