Kredi kartı sahipleri dikkat: 100 Bin TL üzeri limitler için yıllık 750 TL kesilecek!
Savunma sanayii için kredi kartı limiti 100 bin TL ve üzeri olanlardan yıllık 750 TL katkı payı alınacak. Ek ve sanal kartlar da bu ücrete tabi olacak.

Oluşturma Tarihi: 2024-10-15 08:11:56

Güncelleme Tarihi: 2024-10-15 08:13:51

Kredi kartı limitleri 100 bin TL ve üzerinde olanlardan Savunma Sanayii Destekleme Fonu için yıllık 750 TL katkı payı alınması teklifi, tartışmalara yol açtı. Kanun teklifiyle birlikte pek çok kişi kredi kartı limitlerini düşürme yoluna gitti. Henüz yasalaşmayan bu düzenlemenin, ek ve sanal kartlardan da alınacağı belirtiliyor. Peki bu kesinti ne zaman yapılacak? İşte merak edilen tüm detaylar...

KREDİ KARTI LİMİTİ 100 BİN TL VE ÜZERİNDE OLANLAR DİKKAT!

Savunma Sanayii Destekleme Fonu için yapılan düzenleme henüz yasalaşmadı. Ancak kredi kartı limiti 100 bin TL ve üzerinde olan kişilerden yıllık 750 TL katkı payı alınmasının öngörülmesi, kamuoyunda geniş bir tartışmaya neden oldu. Bu kesintinin yılbaşından itibaren yürürlüğe girmesi planlanıyor.

BANKALARA LİMİT DÜŞÜRME TALEBİ YAĞIYOR

Bu gelişmenin ardından birçok kişi, kredi kartı limitlerini 100 bin TL'nin altına düşürmek için bankalarla iletişime geçti. Bazı bankalar, şubeler ve cep telefonu uygulamaları üzerinden limit düşürme taleplerini işleme alırken, bazı bankalar ise bu talepleri beklemeye aldı. Yasa gereği, limit düşürme talebinin 7 gün içinde yerine getirilmesi gerekiyor; aksi takdirde bankalara para cezası uygulanabilir.

KESİNTİ EK VE SANAL KARTLARI DA KAPSIYOR MU?

Düzenlemeye göre sadece ana kartlardan değil, ek ve sanal kartlardan da Savunma Sanayi Fonu için yıllık katkı payı kesilecek. Bu durum, kart sahiplerinin tepkisine neden olurken, kart limitlerini düşürmek için bankalara başvuranların sayısında ciddi bir artış yaşandı.

YILBAŞINDAN SONRA LİMİT ARTIRANLAR DA ÜCRET ÖDEYECEK Mİ?

Bu yeni düzenlemeye göre, yılbaşından sonra kredi kartı limitini 100 bin TL ve üzerine çıkaranlardan da yıllık 750 TL katkı payı alınacak. Kart sahiplerinin, kart limiti artırma taleplerini gözden geçirmeleri tavsiye ediliyor.