Dolar

34,0973

Euro

38,0933

Altın

2.874,79

Bist

9.900,25

Kuyumcu denetimleri ne zaman başladı? Her şehirdeki kuyumcular denetlenecek mi?

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca yapılan kuyumcu denetimleri halk tarafından ilgiyle karşılandı. Peki kuyumcu denetimleri ne zaman başladı? Her şehirdeki kuyumcular denetlenecek mi? Kuyumcular neden denetleniyor? İşte merak edilen denetimin detayları...

2 Ay Önce Güncellendi

2024-07-31 13:06:57

Kuyumcu denetimleri ne zaman başladı? Her şehirdeki kuyumcular denetlenecek mi?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 3 bin kişilik ekiple kuyum sektöründe faaliyet gösteren 552 mükellefin 9 büyükşehirdeki 707 adresi adına eş zamanlı denetim başlatıldı.

Kuyumcu denetimleri başladı!

Bakan Mehmet Şimşek'in "Ortalama bir kuyumcunun beyan ettiği aylık vergi matrahı 16 bin 46 lira." açıklamasının ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı, kuyumculuk sektörüne yönelik 9 büyük şehirdeki 707 adreste eş zamanlı denetim kararı aldı.

Bakan Şimşek'in AA'ya verdiği röportajda; "Biz az kazanandan en az vergiyi almak için bir sistem kurgulayacağız ama çok kazananları uyarıyorum, vergi kaçırma, kayıt dışı çabalarının cezalarını ağırlaştıracağız, denetimleri sıklaştıracağız." sözlerine yer verildi.

Kuyumcu denetimlerinde sayım mı yapılacak?

Vergi Denetim Kurulu (VDK) ilk aşamada, Şimşek'in "Ortalama bir kuyumcunun beyan ettiği aylık vergi matrahı 16 bin 46 lira. Bunlar çok düşük rakamlar." sözlerine istinaden uyumculuk sektörünü denetleme kararı aldı.

VDK ve Risk Analiz Genel Müdürlüğü, kuyum sektörüne yönelik yürüttüğü detaylı risk analiz çalışması sonucunda tespit edilen mükelleflerin iş yerlerinde kapsamlı fiili sayım yapılması kararlaştırıldı.

Bakanlık tarafından alınan karara göre kuyumculuk sektörünün ardından diğer sektörlere yönelik inceleme ve saha denetimide planlı bir şekilde yürütülecek ve bu yıl içerisinde hiçbir denetimsiz işletme bırakılmayacak.

Haber Ara