Mehmet Şimşek'ten şok itiraf: En çok vergi kaçıranlar fırıncılar
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, en çok vergi kaçıran grubun fırıncılar olduğunu açıkladı. Kayıt dışı ile mücadelede çapraz denetimin önemine dikkat çekerken, halkın dövize yönelmesinin sebeplerini de belirtti.

Oluşturma Tarihi: 2024-10-19 16:12:45

Güncelleme Tarihi: 2024-10-19 16:16:03

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıt dışı ile mücadele kapsamında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de vergi kaçırma sorununa dikkat çekti. Şimşek, "En düşük KDV ekmekte. Siz hiç fırıncının size fiş verdiğini gördünüz mü? Yıl içinde 65 milyon TL'ye araç alan binlerce vatandaş var. Çağırıyoruz, 'izah et' diyoruz ama izahları yok" dedi.

VERGİ KAÇIRMA SORUNUNA ÇAPRAZ DENETİM İLE ÇÖZÜM!

Bakan Şimşek, Türkiye'de vergi kaçırmanın en fazla fırıncılardan kaynaklandığını vurguladı. "Kayıt dışılığı önlemek konusunda samimiysek, ispat yükümlülüğünü devletten alıp vatandaşa, mükellefe yüklememiz gerekiyor" diyerek çözüm önerilerini sıraladı. "Çapraz denetim yapmadığımız müddetçe istediğimiz modeli uygulayamayız" dedi.

VATANDAŞLAR KENDİLERİNİ KORUMAK İÇİN DÖVİZE YÖNELİYOR

Şimşek, halkın neden dövize yöneldiğine dair açıklamalarda bulundu. "Çünkü AK Parti hükûmetlerinin 10-15 yılı hariç 50 yıldır bu ülkede enflasyon çift haneli. Çift haneli enflasyon olunca vatandaş kendisini enflasyondan korumak için ya faize gidecek ya altına ya da dövize gidecek" ifadelerini kullandı.

CARI AÇIK PROBLEMİNE KATMA DEĞER ARTIRIMI İLE ÇÖZÜM!

Cari açık problemini çözmenin yolunun her alanda katma değeri artırmak olduğunu belirten Şimşek, "Enerjide dışa bağımlılığı azaltmamız lazım. Güneşimizi, rüzgârımızı her şeyi enerjiye dönüştüreceğiz" şeklinde konuştu.

BİR BERBER ANISI: NAKİT ÖDEME İLE FAHİŞ FİYAT!

Bakan Şimşek, bir arkadaşının berberde yaşadığı olayı anlatarak, nakit ödemeler ve fahiş fiyat uygulamalarıyla ilgili örnekler verdi. "Arkadaşım İstanbul'da lüks semtte berbere gidiyor, 2.500 lira fiyat çıkıyor. Kartla ödeme almıyorlar" diyerek kayıt dışı ekonomi konusundaki zihniyeti eleştirdi.