Merkez Bankası faiz kararını bugün açıklayacak: Yatırımcılar merakla bekliyor

Merkez Bankası'nın faiz kararı yatırımcılar tarafından büyük bir dikkatle takip ediliyor. Faiz indirimi yapılırsa, borsa ve dolar üzerinde etkiler yaratabilir.

2024-09-19 10:45:01

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 5 aydır sabit tuttuğu politika faizini bugün açıklayacak. Faiz indirimi bekleyen yatırımcılar, karar sonrası dolar ve borsa üzerinde ne gibi etkiler olacağını merakla bekliyor.

FAİZ İNDİRİMİ BEKLENİYOR MU?

Ekonomist Hikmet Baydar, Merkez Bankası'nın bu toplantıda faiz indirimi yapma ihtimalinin düşük olduğunu belirtti. Baydar, “Faiz indirimi yaparsa 100-150 baz puan civarında olabilir. Ancak şu anda aylık enflasyonun yüzde 2'nin üzerinde olması nedeniyle Merkez Bankası'nın sıkı para politikasını sürdürmesi olası görünüyor” dedi.

YIL SONU ENFLASYON TAHMİNLERİ

Enflasyonun yüzde 50'nin altına inmesi, Merkez Bankası'nın faiz indirimi yapma ihtimalini artırabilir. Ancak, yıllık enflasyonun yüzde 40-43 aralığında gerçekleşmesi bekleniyor. Baydar, yıl sonu enflasyon hedefinin yüzde 38'in altında kalmasının zayıf ihtimal olduğunu vurguladı.

FAİZ İNDİRİMİ BORSAYI NASIL ETKİLER?

Baydar, faiz indiriminin borsa için olumlu olacağını belirtti. Ancak, borsada teknik göstergeler karışık ve 9941 puan seviyelerine ulaşmadan yukarı yönlü hareket beklenmiyor. Baydar, 10335 puan direncinin kırılması durumunda endeksin 10839 puan seviyesine kadar çıkabileceğini ifade etti.

DOLAR/TL'DE DURUM NE?

Dolar/TL, şu anda bir sıkışma aşamasında. Baydar, “34.13 seviyelerinin önemli bir direnç olduğunu düşünüyorum. Gün içinde 33.89'a kadar düşüş olabilir. Şu anda büyük bir yukarı hareket beklenmiyor” dedi.

S&P: Merkez Bankaları faizleri indirecek

Emlak Konut'tan dev ihale: Detaylar açıklandı

Emekliye banka promosyon müjdesi! Hangi banka, ne kadar promosyon veriyor?

İngiltere Merkez Bankası'ndan faiz kararı

1 Mayıs 2008 ve sonrasında sigortalı olanlar için kıdem tazminatı hakkı: Prim gün şartını tamamlayan yaşı beklemeden alabilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı: Piyasalar nefesini tuttu!