Dolar

33,9938

Euro

38,0577

Altın

2.831,13

Bist

9.975,61

Merkez Bankası faizi sabit tutacak mı? Karar günü geldi

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, bugün saat 14.00'te yılın dokuzuncu faiz kararını açıklayacak. Ekonomistlerin çoğu, faizin bu ay da yüzde 50’de sabit kalmasını beklerken, alınan sıkı duruş kararlarının etkilerinin görülmeye başlandığını belirtiyor.

12 Saat Önce Güncellendi

2024-09-19 09:24:50

Merkez Bankası faizi sabit tutacak mı? Karar günü geldi


Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, yılın dokuzuncu faiz kararını açıklamak üzere bugün toplanıyor. Mart ayında politika faizini yüzde 50'ye yükselten banka, son 5 aydır bu oranı koruyor. Ekonomistlerin çoğunluğu, faiz oranının bu ay da sabit kalmasını bekliyor.

EKONOMİSTLERİN GÖRÜŞÜ: FAİZ SABİT KALABİLİR
Ekonomist Volkan Dükkancık, "Piyasanın önemli bir çoğunluğu da bu noktada bir görüş birliğinde." dedi. Bu ay da faizin sabit kalacağını belirtti.

"SIKI DURUŞUN MEYVELERİNİ TOPLUYORUZ"
Uzmanlar, alınan sıkı kararların etkisini göstermeye başladığını belirtti. Dükkancık, "Yavaş yavaş bu sıkı duruşun meyvelerini toplamaya başlıyoruz. Önemli seviyelere geldik. Bir iki ay daha Merkez Bankası'nın mevcudunu koruyacağını tahmin ediyorum." diye konuştu.

KARAR METNİNDE HANGİ MESAJLAR BEKLENİYOR?
Dükkancık, "Sıkı duruşu kararlılıkla sürdürecekleri mesajının geleceğini, esas değişikliğin ekim toplantısında geleceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

SON VİDEO HABER

Mısırlı kiracı evinde ölü bulundu

Haber Ara