Mesai Saatleri Kısalırsa Ücretler Azalacak Mı?

Haftalık çalışma saatlerinin kısaltılmasıyla ilgili iddialar iş dünyasında büyük yankı uyandırdı. Peki, mesai saatleri kısalırsa çalışanların ücretlerinde bir azalma olacak mı? İşte merak edilen sorunun yanıtı...

2024-08-23 10:20:44

Haftalık çalışma saatlerinin kamuda 40, özel sektörde ise 35 saate düşürülmesine yönelik iddialar, çalışanlar arasında heyecan yaratırken, maaşların bu durumdan nasıl etkileneceği merak konusu oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bu konuda bir taslak hazırladığı öne sürülmüştü.

MESAİ KISALINCA ÜCRET AZALIR MI?

Hürriyet Gazetesi'nden Noyan Doğan, bu konuyu köşesinde ele alarak önemli açıklamalarda bulundu. Doğan, "Uzaktan ya da esnek çalışma gibi konuları mesai saati dışında tutuyorum; çünkü bugün birçok şirket bu uygulamaları zaten yapıyor. Kamu da buna hazırlanıyor. İş, mesai saatinin kısalmasına gelince; bu, beraberinde günlük ücret kavramını da gündeme getirecektir; özellikle de imalat ve hizmet sektörlerinde. Bu da işverenin kabul edeceği bir şey değildir" diyerek, mesai saatlerinin kısalmasının ücretleri etkilemeyeceğini belirtti.

ÖZEL SEKTÖRDE DEĞİŞİKLİK YOK

Doğan ayrıca, "Kamunun gündeminde esnek çalışma, uzaktan çalışma gibi konular var ancak özel sektörde mesai saatlerinin azaltılması yönünde bir çalışma bulunmuyor. Dolayısıyla, 'mesai saati kısalıyor mu?' sorusunun cevabı; Hayır, kısalmıyor" şeklinde konuştu.

Konut kredilerinde düzenleme

Kripto piyasasına ilişkin yeni düzenleme

Yüzde 25 indirim fırsatı! TOKİ'nin indirim kampanyası başlıyor

Türkiye'nin ilk yüzer doğal gaz üretim platformu

iPhone bağımlıları 120 bin TL'lik telefon için geceden kuyruğa girdi

Kırmızı ette beklenen indirim gerçekleşiyor! Daha dazla düşüş olacak mı?