Mimaride özgünlük: Self Design
Self Design Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bulut, 25 yıllık birikimi ve tecrübesiyle mimari tasarımlarında sanatı ve müşteri memnuniyetini bir araya getiriyor. Tasarımlarını sürekli gözden geçirerek, her projeyi özenle tamamlıyor. 'Tasarım, yemek yapmaya benzer; aynı malzemelerle farklı lezzetler elde edersiniz,' diyor.

Oluşturma Tarihi: 2024-10-10 14:36:44

Güncelleme Tarihi: 2024-10-10 14:42:42

Self Design Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bulut, 25 yıllık mimari birikimi ve tecrübesiyle birlikte geliştirdiği özgün tasarımlarla sektörde dikkat çekmeye devam ediyor. Self Design Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bulut, tasarımlarındaki başarısının arkasındaki detayları bizlerle paylaştı. Bulut, hem tecrübenin hem de empati kurmanın, müşteri isteklerini sanatsal bir çizgiyle birleştirmede ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

TASARIM, YEMEK YAPMAK GİBİDİR

İlk olarak, "Bu kadar özgün ve farklı tasarımları nasıl yapıyorsunuz?" sorusunu yönelttik. Mehmet Bulut, cevabında tasarım sürecini şu sözlerle özetledi: “Tasarım bir yemek yapmaya benzer, aynı malzemeleri kullanırsınız ama her seferinde farklı bir lezzet elde edersiniz. Burada esas olan sevginizi ve bilginizi birleştirerek ortaya sanatsal bir eser çıkarmaktır.”

Tasarım aşamasında öncelikle müşteriyi tanımanın önemini belirten Bulut, “Bir eve tasarlamaya başlamadan önce, o evi yaşamalı ve sanki kendiniz oturacak gibi özen göstermelisiniz. Ancak bu, tamamen kendi zevkinize göre tasarlamak anlamına gelmez. Her fertin renk ve tarz tercihleri farklıdır. Müşteriyle sohbet ederek onu tanır ve ne istediğini anlarız. Bu sürecin sonunda ise müşterinin zevklerine göre bir melodi gibi tasarımımızı işleriz,” dedi.

Self Design Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bulut

TASARIM, BİR MÜZİK PARÇASI GİBİ

Tasarımlarının bir müzik parçası gibi farklı notalar içerdiğini belirten Bulut, “Do re mi fa sol gibi her alan, bir müzik eşliğinde farklı bir çizgi sunuyor. Hep aynı sesi duymak nasıl sıkıcı oluyorsa, monoton bir tasarım da sıkıcı olur. Her detayı düşünüp, farklı bir ahenk yakalamak tecrübe gerektirir,” ifadelerini kullandı.

MÜŞTERİYİ DİNLEMEK, EMPATİ YAPMAK ÖNEMLİ

Bulut, tasarım sürecinde müşteriyle olan ilişkisinin de ne kadar önemli olduğunun altını çizdi: “Müşteriyle arkadaş gibi sohbet edip, onun yerine kendimizi koyarak empati yaparız. Sevdiği renkler ve tarzlar üzerinden onun için en iyi olanı bulmaya çalışırız.”

MÜKEMMELİYET DEĞİL, ÖZEN VE ÖZGÜNLÜK

Son olarak, tasarımlarını neden defalarca gözden geçirdiğini sorduğumuzda ise Bulut, şu çarpıcı benzetmeyi yaptı: “Daha önce mektup yazdınız mı? Çoğu insan yazmıştır. İlk yazdığınızda mükemmel görünür, ama ertesi gün okuduğunuzda birçok yeri değiştirmek istersiniz. İşte tasarımlarımızı da bu şekilde sürekli gözden geçiriyoruz. Mükemmel demek iddialı olur, ancak özenli ve kendine özgü olması, başarıyı getiren en önemli etkenlerden biri.”