Dolar

34,1747

Euro

37,2016

Altın

2.932,93

Bist

8.956,03

Mısırlı bir iktisatçı sürprizi patlattı: ABD de bu hatta girdi!

Mısırlı ekonomist Mustafa Badra, dış borçlarını ödeyemeyen birçok ülke olduğunu ve Amerika'nın da bu hatta girdiğini belirtti. Badra, ABD'nin ödünç para bulması gereken rakam ise yaklaşık 31,5 trilyon dolar' dedi.

2 Yıl Önce Güncellendi

2023-01-23 12:09:36

Mısırlı bir iktisatçı sürprizi patlattı: ABD de bu hatta girdi!

Mısırlı ekonomist Mustafa Badra, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'in ABD borç tavanına ilişkin dünyaya ve Kongre'ye yaptığı açıklamanın ve bunun artırılması talebinin Amerikan toplumunu olumsuz etkileyebilecek bir ilk uyarı olduğunu söyledi.

Mısır Kanal 1'ye konuşanMustafa Badra, ABD Hazine Bakanı'nın açıklamasının ABD'nin ödenmemiş borçlarını ödeyemeyeceğini gösterdiğini sözlerine ekledi.

Mısır Kanal 1'deki telefon görüşmesinde dış borçlarını ödeyemeyen birçok ülke olduğunu ve Amerika'nın bu hatta girdiğini belirtti.

"ABD'nin ödünç para bulması gereken rakam ise yaklaşık 31,5 trilyon dolar" diyen Mısırlı ekonomist Badra, "Amerika'nın bu rakam için yurt dışından borç alması için Kongre'nin bunu onaylaması gerekiyor. Ancak iktidardaki Cumhuriyetçi Parti'nin muhalefetteki Cumhuriyetçi Parti ile anlaşacağını sanmıyorum” yorumunda bulundu.

YELLEN UYARMIŞTI: KÜRESEL KRİZE YOL AÇAR

yellen

ABD Hazine Bakanı (Maliye) Janet Yellen ise, CNN'e yaptığı açıklamada ABD hükümetinin borçlarını ödeyememesinin ABD ekonomisinde durgunluğa yol açacağını ve küresel bir mali krize yol açabileceğini söylemişti.

Yellen, tüm Amerikalıların bu olayların sonuçlarını hissedeceğini ve birçoğunun işini kaybedeceğini de belirterek şöyle demişti: "Bu olursa, bizim için borçlanma maliyeti yükselecek ve her Amerikalı borçlanma maliyetinin arttığını görecek."

Yellen ayrıca, faturaların ödenememesi sonucunda ABD'nin borç notunun düşürülebileceğini de vurgulamıştı.

 

 

Haber Ara