Dolar

34,0973

Euro

38,0933

Altın

2.874,79

Bist

9.900,25

Mobil tarifelerde büyük artış: Tüketici tepkisi artıyor!

Mobil tarifelerde son bir yılda görülen yüzde 300 artış, tüketicilerin tepkisini artırırken, BTK'nın sadece sabit tarifeleri onayladığı öğrenildi. Mobilde ise operatörler serbest.

5 Saat Önce Güncellendi

2024-09-21 13:24:13

Mobil tarifelerde büyük artış: Tüketici tepkisi artıyor!

Mobil telefon tarifeleri son bir yılda yüzde 300 oranında artarken, bu duruma yönelik tüketici tepkileri artıyor. Yapılan açıklamalara göre, BTK sabit tarifeleri onaylıyor, mobil tarifelerde ise operatörler serbest.

TAHAHHÜT UYGULAMALARI DEĞİŞTİ

Yıllık taahhüt uygulamalarının sona ermesiyle birçok vatandaş, faturalarında büyük artışlar yaşadı. İki yıl önceki taahhütlerinin bitmesiyle, birçok kişi yeni tarifelerde fiyatların üç katına çıktığını gördü. Yetkililere göre, firmalar yüksek enflasyonu gerekçe göstererek fiyatlarını artırdı.

ENFLASYON VE FİYAT ARTIRIMI

2022 ve 2023 yıllarındaki yüksek enflasyon oranları, firmaların tarifelerini yeniden düzenlemesine neden oldu. Şirketler, taahhütlü sözleşme yapacaklarsa, gelecekteki enflasyon, personel ve işletme giderlerindeki artışları da dikkate alarak fiyatları artırıyor.

MOBİL PAZARDA REKABET

Mobil pazardaki rekabetin etkin olduğuna dikkat çeken yetkililer, operatörlerin fiyatlarını kendilerinin belirlediğini, yalnızca BTK'ya bildirimde bulunduklarını belirtti. Türk Telekom'un pazar payındaki düşüş, rekabetin arttığını gösteriyor.

TÜKETİCİLERİN ŞİKAYETLERİ

Bazı tüketicilerin aynı tarifeyi daha uygun fiyatla alabildiğine yönelik şikayetler dikkat çekiyor. Yetkililer, rekabetin getirdiği avantajlarla, firmaların farklı kampanyalar ve seçenekler sunabildiğini ifade ediyor. Ancak, fırsatçılık yapan firmalar da mevcut.

SON VİDEO HABER

Cezaevinden çıkan Bahar Candan'dan açıklama

Haber Ara