Organik arı yetiştiricileri için yeni destek ödemesi
Tarım ve Orman Bakanlığı, organik arıcılık yapan yetiştiricilere kovan başına 50 lira destek ödemesi yapılacağını duyurdu.

Oluşturma Tarihi: 2024-10-04 12:56:48

Güncelleme Tarihi: 2024-10-04 12:58:40

Tarım ve Orman Bakanlığı, organik arıcılık yapan yetiştiricilere kovan başına 50 lira destek ödemesi yapılacağını duyurdu. Destek ödemeleri, 1 Ocak 2024 itibarıyla geçerli olacak.

DESTEKLEME ŞARTLARI BELLİ OLDU
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan "Organik Arıcılık Yapan Yetiştiricilerin Desteklenmesine Dair Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ ile organik arıcılık yapan yetiştiricilerin desteklenmesi kapsamındaki ödemeler için şartlar ve başvuru yöntemleri belirlendi.

BAŞVURU SÜRECİ
Destekleme ödemesinden yararlanmak isteyen yetiştiriciler, 20 Aralık 2024 mesai bitimine kadar gerekli belgelerle Organik Tarım Bilgi Sistemi (OTBİS)'nde kayıtlı oldukları il ve ilçe müdürlüklerine başvuracak. Yetiştiriciler, kayıtlı oldukları il veya ilçe dışında bulunduklarında başvurularını bulundukları il ve ilçe müdürlüklerine yapabilecek.

KOVAN TESPİTLERİ İÇİN SON TARİH
Yetiştiriciler, organik arıcılık kapsamında kovan tespitlerini 31 Aralık 2024 tarihine kadar dilekçe verdikleri il ve ilçe müdürlüklerine yaptıracak. Destekleme ödemesine hak kazanan organik arılı kovanlar için kovan başına 50 lira ödeme yapılacak.

YENİ TEBLİĞ YÜRÜRLÜĞE GİRDİ
Bu arada, 24 Ekim 2023 tarihli aynı başlıklı tebliğ yürürlükten kaldırıldı. Yeni tebliğ hükümlerine göre yürütülen iş ve işlemler ise anılan tebliğ hükümlerine göre sonuçlandırılacak.