Pizza devi iflasın eşiğinde! Türkiye'deki şubeleri satılıyor

Türkiye'de çok sayıda şubesi bulunan ünlü pizza markasının iflas ettiği bildirildi. Küresel pizza zinciri Türkiye'deki şubelerini acilen kapatmaya başladı.

2024-09-27 15:11:43

Ekonomim sitesinin nrn.com'dan aktardığı bilgilere göre, dünyanın en büyük pizza zincirlerinden ve Türkiye'de de faaliyet gösteren Pizza Hut'ın franchise olan 127 şubesinin tamamı satılıyor.

Ekonomik darboğazdan geçen ABD'de ünlü pizza markası ağır yara aldı. Zorlu ekonomik koşullara daha fazla dayanamayan ve ülkemizde de faaliyet gösteren pizza devi Pizza Hut'ın ABD'deki franchise tarafı borçlarını kapatabilmek için 127 mağazasını da satışa çıkarıyor.

nrn.com tarafından servis edilen habere göre Temmuz ayında iflas başvurusunda bulunan Pizza Hut Franchise'ı EYM Pizza LP, finansal yeniden yapılandırma sürecinin bir parçası olarak Illinois, Indiana, Georgia, Güney Carolina ve Wisconsin'deki 127 mağazasının tamamını satıyor.

EYM, alacaklıların kurtarılmasını maksimize etmek için varlık kurtarma sürecinde yardım da dahil olmak üzere satışı kolaylaştırmak için M&A danışmanlık ve aracılık firması National Franchise Sales ile anlaştı. EYM'nin iflas başvurusunda iki alacaklı listelendi.

Ağustos ayında, EYM Pizza'nın kardeş şirketi EYM Chicken, Illinois, Indiana ve Wisconsin'deki çeşitli pazarlardaki yaklaşık 25 KFC restoranını aniden kapattı. Her ikisi de Denny's ve Panera şubelerinin de franchise'ını veren EYM Group'a ait. Bu KFC mağazaları, şubeler yeni sahiplerine kavuşana kadar kapalı kalacak.

Dünya genelinde benzin fiyatları açıklandı! İşte ülkelerdeki güncel benzin fiyatları ve Türkiye’nin sıralaması

Doqu Home, Yeşil Dönüşüm Uygulamalarını Paylaştı

Turna.com’dan 800 TL’ye Varan İndirim Kuponu

Akaryakıta büyük zam! İşte yeni fiyatlar

Pizza devi iflasın eşiğinde! Türkiye'deki şubeleri satılıyor

TCMB ve BDDK'dan borçlulara müjdeli haber