Sahte oto ilanları tarihe karışıyor! Yeni uygulama geliyor
Sahte oto ilanlarına son! e-Devlet üzerinden doğrulanmış ilan uygulaması yakında otomobil satışları için de başlayacak.

Oluşturma Tarihi: 2024-10-14 07:28:46

Güncelleme Tarihi: 2024-10-14 07:33:18

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, sahte ve yanıltıcı oto ilanlarının önüne geçmek amacıyla e-Devlet üzerinden doğrulanmış ilan uygulamasının otomobil satışlarına da getirileceğini belirtti. Uygulama, önümüzdeki aylarda devreye girecek. Emlak sektöründe başlayan doğrulanmış ilan uygulaması, otomobil satışlarında da geçerli olacak. İlanlar, sadece e-Devlet üzerinden doğrulanan araç sahipleri veya yetkili firmalar tarafından verilebilecek.

E-DEVLET ÜZERİNDEN DOĞRULANMIŞ İLAN DÖNEMİ

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, yakın zamanda emlak sektöründe uygulamaya konulan doğrulanmış ilan sisteminin otomobil satışları için de devreye alınacağını açıkladı. Bu sistemle birlikte, vatandaşlar e-Devlet üzerinden araçlarının bilgilerini doğrulayarak ilan verebilecekler. Gürcan, "Önümüzdeki aylarda yürürlüğe girecek bu sistemle, sahte ilanların önüne geçeceğiz" dedi.

YETKİ BELGELİ İLANLAR YAYINLANACAK

Sistemin ayrıntılarını açıklayan Gürcan, TC kimlik numarasıyla onaylanmış kişilerin ve yetki belgesi olan firmaların ilan verebileceğini belirtti. Konut ilanlarında kullanılan sistemin yıl sonunda tamamıyla yürürlüğe gireceğini, şu an hibrit olarak devam ettiğini ifade etti. Aynı uygulamanın otomobil satışlarında da geçerli olacağını belirterek, güvenli ticaret için bu adımların önemine dikkat çekti.

OTOMOBİL SATIŞLARINDA YENİ DÖNEM

Gürcan, vatandaşların araçlarını satarken e-Devlet üzerinden işlem yapacaklarını ve ilan sitelerine bu şekilde erişim sağlanacağını belirtti. Bu uygulama, sahte ve yanıltıcı bilgilerin önüne geçerek daha güvenilir bir ikinci el otomobil piyasası yaratacak.