Sivas'ta soğan hasadı! Dubai'ye satış patladı!

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde bu yıl hasat edilen soğanlar, Dubai'ye gönderiliyor. Adem Topal, rekolte artışının yüzleri güldürdüğünü belirtti!

2024-10-01 07:48:36

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde 5 yıl önce başlatılan soğan üretiminde bu yıl rekolte artışı yaşandı. Nisan ayında ekilen beyaz ve Çorum moru soğan, hasat sezonunun gelmesiyle birlikte hem iç pazara hem de Dubai'ye gönderilmeye başlandı.

SİVAS'TA ÜRETİLİYOR, DUBAİ'YE GİDİYOR!

Adem Topal, 550 dönüm araziye ektiği soğanların hasadını yaptıktan sonra, “Bu yıl 550 dönüme ekim yaptık. Rekoltemiz çok iyi.” diyerek yüzü gülen üreticiler arasında yer aldı. Beyaz soğanlar Türkiye'deki marketlere dağıtılırken, Çorum moru soğanlar Dubai'ye yola çıktı.

REKOLTE, ÜRETİCİYİ GÜLDÜRÜYOR!

Şarkışla Ziraat Odası Başkanı Azamet Topçu, soğan rekoltesinin verimli olduğunu belirtti. “Soğan açısından verimli bir yıl. Kendisine bol kazançlar diliyorum.” ifadeleriyle üreticiye destek oldu.

SOĞANIN SAĞLIĞA FAYDALARI NELERDİR?

Soğan, içerdiği vitaminler ve antioksidanlar sayesinde vücudu çeşitli hastalıklara karşı korur. C vitamini zenginliğiyle enfeksiyonlara karşı direnç kazandırırken, kalp sağlığını koruma özelliği de dikkat çekmektedir. Ayrıca, soğan doğal bir antibiyotik olarak bilinir ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

Bakan Işıkhan'dan emekli aylıklarına ilişkin açıklama

Petrolden çok daha değerli maden

Kripto para platformlarına yaptırım geliyor 2 Ekim’e kadar sonlandırma zorunluluğu

BİST 100 daha dibi görecek bu büyük bir fırsat mı?

Fed Başkanı Powell: Ekonomi sağlam durumda

Piyasa kâhini Hussman: Üçüncü büyük kriz kapıda