Tarım Bakanlığı'ndan gıda ifşası: Sağlığımız tehdit altında!

Tarım Bakanlığı, gıda sahteciliğini ifşa etti! 519 ürün arasında at ve eşek eti, nişasta ve sağlığa zararlı boya kullanıldı. Gıda güvenliği tehdit altında!

2024-10-03 08:12:48

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda sahteciliği yapan firmaların listesini yayımladı ve toplumun sağlığıyla oynayan uygulamaları gözler önüne serdi. 519 ürün arasında sucukta at ve eşek eti, peynirde nişasta, zeytinyağında bilinmeyen yağlar tespit edildi. Artık bizlere ne yedirildiğini bilmek zorundayız!

GIDA SAHTECİLİĞİ KAN DONDURUYOR!

Gıda sahteciliğiyle mücadelede yeni bir liste açıklandı. Dün, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın web sitesinde yayımlanan rapor, gıda güvenliğinin tehlikede olduğunu gözler önüne serdi. Son iki yılda 1887 firmanın gıda sahtekarlığı yaptığı belirlendi.

EN RİSKLİ ÜRÜNLER: ET VE SÜT!

Lahmacun, kebap gibi et ürünlerinde at ve eşek eti kullanıldığı tespit edildi. Peynir ve yoğurtlarda ise nişasta ve bitkisel yağ bulunuyor. Özellikle taze kaşar peynirinde sıkça uygulanan hileler dikkat çekiyor.

VATANDAŞ İHBARDA BULUNABİLİR!

Bakanlık, vatandaşları şüpheli ürünler hakkında ihbarda bulunmaya teşvik ediyor. ‘Alo 174' hattıyla ya da sosyal medya üzerinden şikayette bulunmak mümkün. Bu süreçte herkesin duyarlı olması gerektiği vurgulanıyor.

CEZALAR ARTIRILIYOR!

Bakan İbrahim Yumaklı, gıda sahteciliği yapanların cezalarının ağırlaştırılacağını belirtti. Gıda ürünlerinde yapılan taklit ve tağşişe karşı sıfır tolerans gösterileceğini ifade etti. Bal konusunda da denetimlerin artırıldığı açıklandı.

Hileli ürünleri, markaları ve firmaları Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ‘guvenilirgida.tarimorman.gov.tr' internet sitesinden günlük takip edebilirsiniz.

Yıllık enflasyon düştü! Kira zam oranı yüzde 63,47 oldu!

Pay başına 17,3 TL rekor temettü!

Türkiye’nin dev giyim markası Bad Bear iflas tehlikesinde!

Tarım Bakanlığı'ndan gıda ifşası: Sağlığımız tehdit altında!

BİST'te çöküş: İran-İsrail gerilimi derinleştiriyor

3 Ekim'de altın fiyatları: Çeyrek ve gramda düşüş!