Temassız işlemler hijyen avantajı haricinde hız ve kolaylık da sunuyor! Temassız ödemenin faydaları neler?

Temassız ödemelerde şifre zorunluluğu tarihe karışıyor! Garanti BBVA’nın biyometrik kartlarıyla, parmak iziyle ödeme yaparak güvenliği ve hızı bir arada sunan yeni teknoloji hakkında detaylar haberimizde.

2024-09-17 07:33:13

Temassız ödeme alışkanlığı, pandemiyle hızla yaygınlaşarak günlük hayatın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Ancak, 1.500 liranın üzerindeki işlemlerde hala şifre girmeye ihtiyaç duyuluyor. Garanti BBVA, bu sorunu çözen biyometrik kartları piyasaya sürdü. Yeni teknoloji sayesinde, parmak izi ile ödeme yaparak şifre girme zorunluluğu ortadan kalkıyor. Bu sistemin nasıl çalıştığını ve sağladığı faydaları, Garanti BBVA Ödeme Sistemleri (GÖSAŞ) Genel Müdür Yardımcısı Ulaş Erdur'a sorduk.

TEMASSIZ ÖDEME KULLANIMI HIZLA ARTIYOR

Pandemi döneminde artan temassız ödeme alışkanlığı, bugün 3 işlemden 2'sinin temassız olarak gerçekleşmesini sağlıyor. Ancak, 1.500 lira ve üzerindeki işlemler için hala şifre girilmesi gerekiyor. Garanti BBVA'nın sunduğu yeni biyometrik kartlar sayesinde, bu zorunluluk tamamen ortadan kalkıyor.

BIYOMETRIK KARTLA ÖDEME HIZLANDI

Yeni Bonus Platinum Biyometrik Kart ile 1.500 liranın üzerindeki ödemeler de şifre girmeden, parmak iziyle gerçekleştirilebiliyor. Kart üzerindeki sensör ile parmak izi doğrulaması sağlanıyor ve ödeme işlemi hızla tamamlanıyor.

YENİ SİSTEMİN SAĞLADIĞI GÜVENLİK

Biyometrik kartlardaki parmak izi verisi, kart üzerindeki çipte şifrelenerek saklanıyor. Bu teknoloji, parmak izinin kendisini değil, sadece çizgilerinin kesişim noktalarını saklıyor, böylece tam bir parmak izi verisi elde edilemiyor. Bu, güvenliği artırıyor ve kartın kaybolması durumunda kötü amaçlı kullanım riskini azaltıyor.

GÖRÜNMEZ ÖDEME TEKNOLOJİLERİNE YATIRIM

Garanti BBVA, ödemelerin tamamen görünmez olmasını hedefliyor. Yapay zeka, blokzinciri ve mobil cüzdan teknolojileriyle, gelecekte ödemelerin daha da hızlanması ve güvenli hale gelmesi bekleniyor. Garanti BBVA'nın vizyonu, bu yönde yapılan yatırımlarla sektördeki dönüşümü hızlandırmayı amaçlıyor.

Emlak Konut'tan dev ihale: Detaylar açıklandı

Emekliye banka promosyon müjdesi! Hangi banka, ne kadar promosyon veriyor?

İngiltere Merkez Bankası'ndan faiz kararı

1 Mayıs 2008 ve sonrasında sigortalı olanlar için kıdem tazminatı hakkı: Prim gün şartını tamamlayan yaşı beklemeden alabilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı: Piyasalar nefesini tuttu!

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı