Dolar

34,0683

Euro

38,0704

Altın

2.835,66

Bist

9.975,61

Temmuz evde bakım maaşı ne kadar oldu? 2024 temmuz ayı evde bakım maaşı yattı mı?

Evde bakım aylığı için geri sayım başladı. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren evde bakım maaşı güncel ücreti merakla bekleniyor. Peki ama evde bakım parası için belirlenen zam ne kadar, zam geldi mi? Temmuz evde bakım maaşı ne kadar oldu? 2024 temmuz ayı evde bakım maaşı yattı mı?

3 Ay Önce Güncellendi

2024-07-10 10:54:01

Temmuz evde bakım maaşı ne kadar oldu? 2024 temmuz ayı evde bakım maaşı yattı mı?

Enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte evde bakım maaşı zammı netlik kazaandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen evde bakım maaşı yatan iller ve evde bakım aylığının ne kadar olduğu vatandaş tarafından araştırılıyor. Evde bakım maaşı 7 bin 608 lirayken 19,31 zam oranıyla birlikte yeni tutarı belli oldu.

Temmuz evde bakım maaşı ne kadar oldu?

Evde bakım maaşı sorgulamaları Temmuz ayının ilk haftası itibariyle ilgilisini merakta bıraktı. 2024 ocak ayı zammının ardından memur ve emekli maaşları netleşti ve 6 aylık enflasyon farkına göre belirlenen zam oranı yüzde 19,31 olarak açıklandı.

Temmuz memur ve emekli zammı sonrası değişen evde bakım maaşı, enflasyon rakamlarıyla güncellendi ve 9 bin 77 TL'ye yükseltildi.

2024 temmuz ayı evde bakım maaşı yattı mı?

Milyonlarca kişinin beklediği evde bakım maaşı ödemeleri her ayın 15'inde yapılıyor. Dolayısıyla ödemelerin 15 Temmuz Pazartesi günü hesaplara yatırılmaya başlanması bekleniyor.

6 aylık enflasyon oranı doğrultusunda zamlanan evde bakım aylıklarının bu ay zamlı yapılmaması halinde zam farklarının Ağustos ödemeleriyle birlikte verilmesi bekleniyor.

Evde bakım maaşını evden nasıl sorgulayabilirim?

Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini ya da internet üzerinden e-Devlet uygulamasıyla yapabilir. SMS sorgulaması için; telefonun mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e göndererek öğrenebilir ya da e-Devlet uygulamasında "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" kısmından detaylı bilgi edinebilirler.

SON VİDEO HABER

Benfica, Kerem ve Orkun'un golleriyle kazandı

Haber Ara