THY ve Pegasus’tan İran uçuşlarına 1 Kasım’a kadar ara!
Türk Hava Yolları ve Pegasus Havayolları, güvenlik nedeniyle İran’a yapacağı uçuşları 1 Kasım’a kadar durdurma kararı aldı. Uçuşların askıya alınma gerekçesi, bölgede artan saldırı iddiaları olarak açıklandı.

Oluşturma Tarihi: 2024-10-23 15:04:22

Güncelleme Tarihi: 2024-10-23 15:05:23

Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus Havayolları, güvenlik gerekçesiyle İran uçuşlarını 1 Kasım'a kadar durdurma kararı aldı. Bu kararın alınmasında, İsrail'in İran'a saldırı hazırlığında olduğu yönündeki iddialar etkili oldu. Daha önce Lübnan seferlerini de aynı gerekçeyle iptal eden her iki havayolu şirketi, bu sefer İran'ın başkenti Tahran, Şiraz ve İsfahan gibi kentlerine olan uçuşlarını da geçici olarak askıya aldı.

Güvenlik gerekçesiyle uçuşlar askıya alındı

NTV'nin aktardığı bilgiye göre, THY ve Pegasus'un aldığı bu karar, bölgede artan güvenlik riskleri nedeniyle alındı. Pegasus, İran'ın başkenti Tahran ve diğer önemli şehirler Şiraz ve İsfahan'a olan uçuşlarını 1 Kasım'a kadar durdurduğunu açıkladı. THY ise İran'ın çeşitli kentlerine olan uçuşlarına geçici olarak ara verdiğini duyurdu. Uçuşların yeniden başlamasıyla ilgili karar, 1 Kasım sonrası güvenlik durumuna göre yeniden değerlendirilecek.