Dolar

34,2527

Euro

37,6042

Altın

2.924,74

Bist

9.158,51

Ticaret Bakanlığı'ndan ekmek fiyatları için önemli açıklama!

Ticaret Bakanlığı, ekmek fiyatlarındaki spekülatif artışlara karşı önlem alacak. Fahiş fiyat uygulamaları tespit edildiğinde 100.000 TL'den 1.000.000 TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak. Ayrıntılar haberimizde!

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-07 11:56:18

Ticaret Bakanlığı'ndan ekmek fiyatları için önemli açıklama!

Ticaret Bakanlığı, ekmek fiyatlarına yönelik fahiş artışlarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Bakanlık, spekülatif fiyat hareketlerinin toplumun refahını etkilediğini belirtti.

Ticaret Bakanlığı, ekmeğin temel gıda maddesi olduğunu ve fiyatlar üzerindeki spekülatif hareketlerin toplumun genel refahını doğrudan etkilediğini vurguladı. Açıklamada, “Piyasaya arz edilen ekmeklerin fiyat tarifeleri, Ticaret Odaları ve Esnaf Odaları tarafından yürürlüğe konulmaktadır,” ifadeleri yer aldı. Belirlenen fiyat tarifelerinin üzerine çıkılması durumunda, vatandaşların şikâyetleri üzerine bakanlık denetleme ekiplerinin hemen müdahale edeceği belirtildi.

FAHİŞ FİYAT UYGULAMALARINA CAYDIRICI CEZALAR

Fahiş fiyat uygulamaları tespit edildiğinde, Ticaret Bakanlığı, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından bu durum “Haksız Fiyat Artışı” olarak değerlendiriliyor ve gerekli idari para cezaları uygulanıyor. İstanbul dahil olmak üzere 81 ilde, ekmek fiyat tarifesini aşan uygulamalar neticesinde işyerlerine 100.000 TL'den 1.000.000 TL'ye kadar idari para cezaları verileceği ifade edildi. Bakanlık, halkın temel gıda maddesi olan ekmek konusunda haksız kazanç veya fırsatçılığa müsamaha gösterilmeyeceğini vurguladı.

HÜKÜMETTEN HIZLI MÜDAHALE

Ticaret Bakanlığı, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için çalışmalarını titizlikle sürdürdüğünü ve her türlü tedbiri aldığını belirtti.

SON VİDEO HABER

Ankara'nın göbeğinde 'hilafet' sloganları

Haber Ara