Ticaret Bakanlığı'ndan Mısır İthalatında Önemli Düzenleme
Ticaret Bakanlığı, mısır ithalatında yerli üretimin yetersiz kalması nedeniyle yıl sonuna kadar geçerli yüzde 5 gümrük vergili tarife kontenjanı uygulayacak!

Oluşturma Tarihi: 2024-10-10 11:38:50

Güncelleme Tarihi: 2024-10-10 11:39:50

Ticaret Bakanlığı, mısır ithalatında yerli üretimin yetersiz kalması nedeniyle 31 Aralık 2024'e kadar geçerli olmak üzere yüzde 5 gümrük vergili tarife kontenjanı açıldığını açıkladı. Sadece 1 milyon tonluk kısım için uygulanacak olan bu düzenleme, mısırın temel gıda ürünlerindeki arz güvenliğini sağlamayı hedefliyor.

MISIR İTHALATINA YENİ DÜZENLEME!

Ticaret Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, mısır ithalatında uygulanacak gümrük vergisinin yeniden belirlendiği belirtildi. Bu düzenleme, "temel gıda ürünlerinde arz güvenliğinin sağlanması" amacıyla yürürlüğe girdi.

GIDA FİYATLARINDA DENGE ARAYIŞI!

Bakanlık, 2024 yılı mısır rekoltesinde iklim koşulları ve diğer gelişmelerin etkisiyle önemli bir düşüş beklenildiğini vurguladı. Bu nedenle, iç piyasada arzda yaşanabilecek sıkıntıların gıda fiyatlarına yansımasının önlenmesi amacıyla yeni bir düzenleme yapıldığı ifade edildi.

ÜRETİCİ VE TÜKETİCİ KORUNACAK!

Bu düzenlemeyle, "mısır üreticisi çiftçimizin zarar görmeyeceği, mısırda arz-talep dengesinin sağlanacağı" belirtilerek, tüketicilerin spekülatif fiyat hareketlerine karşı korunması hedefleniyor. Yalnızca 1 milyon tonun üzerindeki ithalat için gümrük vergisinin yüzde 130 olarak uygulanmaya devam edeceği kaydedildi.

DÜZENLEMELER SÜRECEK!

Ticaret Bakanlığı, diğer kurumlarla istişare halinde, arz, talep ve fiyat düzeylerini yakından takip ederek gerekli düzenlemeleri hayata geçireceğini duyurdu.