Türkiye’nin dev giyim markası Bad Bear iflas tehlikesinde!
AVM’lerin gözde markası Bad Bear, mali darboğazın pençesinde! Konkordato talebinde bulunan ünlü giyim markası için mahkeme 3 aylık geçici mühlet verdi. İflas tehlikesi kapıda!

Oluşturma Tarihi: 2024-10-03 10:13:56

Güncelleme Tarihi: 2024-10-03 10:17:19

Türkiye'nin Ünlü Giyim Markası Bad Bear İflasın Eşiğinde!
AVM'lerin gözde markası olan Bad Bear, konkordato talebiyle mahkemeye başvurdu. İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, şirkete 3 aylık geçici mühlet verdi. Şirket, mali sıkıntılarından kurtulamazsa iflas süreci başlatılabilir.

ÜNLÜ GİYİM MARKASI İFLASIN EŞİĞİNDE!

Türkiye'nin dört bir yanında mağazaları bulunan ünlü giyim markası Bad Bear, konkordato talebiyle mahkemeye başvurdu. İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, firmanın başvurusunu değerlendirerek, mali durumunu gözlemlemek üzere şirkete 3 aylık geçici mühlet tanıdı.

BAD BEAR'IN GELECEĞİ TEHLİKEDE!

Temelleri 2013 yılında atılan ve kısa sürede büyüyerek Türkiye'nin dört bir yanında mağazalar açan Bad Bear, finansal sıkıntılar yaşıyor. Ünlü giyim markası, 400'den fazla satış noktasında faaliyet gösteriyor. Şirket, geçici mühlet süresince faaliyetlerine devam edeceğini belirtti.

KONKORDATO SÜRECİ BAŞLADI

Mahkeme, Bad Bear'in mali durumunu izlemek için üç kişilik bir komiser heyeti oluşturdu. Bu heyet, Bağımsız Denetçi Ali İnce, Prof. Dr. Mali Müşavir Özgür Çatıkkaş ve Hukukçu Prof. Dr. İsmail Kayar'dan oluşuyor. Hazırlanacak rapor, şirketin iflas edip etmeyeceğini belirleyecek.

CEO SEYHAN SELÇUK'UN AÇIKLAMALARI

Bad Bear CEO'su Seyhan Selçuk, markanın kuruluş sürecine dair daha önce yaptığı bir açıklamada, "10 yıl önce 18 bin TL sermaye ile başladık. İşimden ayrılıp evimizin küçük bir odasında kemer üretimine başladık ve bugün 120 kişilik bir ekibe ulaştık" demişti.

AVM'LERİN GÖZDE MARKASI YURT DIŞINA AÇILMIŞTI

Bad Bear, geçtiğimiz yıllarda yurt dışına açılma kararı almış ve ilk mağazasını İspanya'da açmayı planlamıştı. Türkiye genelindeki güçlü büyümesine rağmen, marka mali sıkıntılarla boğuşuyor ve iflasın eşiğinde.

BAD BEAR'IN AKIBETİ BELLİ DEĞİL

Bad Bear'ın konkordato sürecinde mali sıkıntılarından kurtulup kurtulamayacağı belirsizliğini koruyor. Eğer 3 aylık süreç sonunda olumlu bir tablo çizilemezse, şirket için iflas süreci başlatılabilir.