Türkiye’nin dev yapı marketi iflas mı ediyor?
Türkiye'nin 3 büyük yapı marketinden biri olan Tekzen'in iflası talep edildi. Sem Danışmanlık AŞ, Tekzen’e icra takibi başlattı ve iflas davası açtı.

Oluşturma Tarihi: 2024-10-05 10:02:37

Güncelleme Tarihi: 2024-10-05 10:03:42

Türkiye'nin önde gelen yapı market zincirlerinden biri olan Tekzen, iflas talebiyle karşı karşıya. Sem İnternet Reklam Hizmetleri Danışmanlık AŞ tarafından açılan davada, Tekzen'e yönelik iflas talebi İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görüldü.

Son dönemde Türkiye'deki şirketlerin iflas talepleri gündemi sarsmaya devam ediyor. Türkiye'nin 3 büyük yapı marketi zincirinden biri olan Tekzen de bu taleplerin son kurbanı oldu. Sem Danışmanlık AŞ, Tekzen'e karşı icra takibi başlattı ve firmanın itirazı üzerine, itirazın iptali ve iflas kararı için dava açtı.

DEV YAPI MARKETİ İÇİN İFLAS TALEBİ

Dava dosyasına göre, Sem Danışmanlık AŞ, Tekzen'e yönelik icra takibini başlattıktan sonra firmanın itiraz etmesi üzerine durumu mahkemeye taşıdı. Tekzen'e iflas kararı verilmesi için hukuki süreç başlatıldı. Bu süreç, yapı market sektöründe geniş yankı uyandırdı.

TEKZEN'İN TEMELLERİ 1995'TE ATILDI

Tekzen Ticaret AŞ, 1995 yılında Türk-Alman ortaklığıyla kuruldu. Ancak, 1998'de Alman ortağın ayrılmasıyla şirket tamamen Murat Gigin'in kontrolüne geçti. Bugün, Türkiye'nin en büyük yapı marketleri arasında sayılan Tekzen, Koçtaş ve Bauhaus'tan sonra sektörde üçüncü sırada yer alıyor. Şirketin, 120 milyon TL sermaye ile çok sayıda şubesi bulunuyor.

Halk Tv