Dolar

34,2326

Euro

37,0753

Altın

2.993,80

Bist

8.654,39

Türkiye’nin en büyük ambalaj üreticisi konkordato ilan etti

Türkiye'nin en büyük ambalaj üreticisi Multipak Ambalaj, mali darboğazın ardından konkordato ilan etti. İzmir 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, firmaya 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verdi.

6 Saat Önce Güncellendi

2024-10-21 17:27:15

Türkiye’nin en büyük ambalaj üreticisi konkordato ilan etti

Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın ise üçüncü büyük ambalaj üreticisi olan Multipak Ambalaj, yaşadığı mali darboğaz nedeniyle İzmir 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne konkordato talebinde bulundu. Mahkeme, 9 Ekim tarihli kararında firmayı haciz işlemlerine karşı koruma altına alarak 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verdi. Şirketin mali tablolarını incelemek ve nihai kararın belirlenmesinde rol almak üzere üç kişilik bir konkordato komiser heyeti görevlendirildi.

MAHKEME 3 AY SÜRE VERDİ, KONKORDATO HEYETİ ATANDI

Mahkeme, konkordato sürecinde firmanın mali durumunu denetlemek için Bağımsız Denetçi Yeminli Mali Müşavir Levent Gençyürek, Hukukçu Sevgi Kanyılmaz ve sektör profesyoneli Prof. Dr. Ali Fatih Dalkılıç'tan oluşan üç kişilik bir komiser heyeti görevlendirdi. Şirketin 2025 yılının ilk haftalarında yapılacak yeni değerlendirme sonrasında, konkordato komiser heyetinin hazırlayacağı rapora göre iflas süreci netleşecek. Multipak'ın mali yapısında herhangi bir düzelme olmazsa iflas kaçınılmaz olacak.

Sözcü

Haber Ara