Türkiye'nin enerji geleceği: 336 milyar dolarlık şans!

Türkiye'nin yenilenebilir enerji potansiyeli, Uluslararası Finans Kurumu yetkililerine göre 336 milyar dolarlık yatırım fırsatları sunuyor. Yeşil dönüşüm, Türkiye'nin uluslararası alanda rekabetçiliğini artırabilir.

2024-09-27 12:09:55

IFC Ekonomi ve Özel Sektörün Geliştirilmesinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Susan M. Lund, Türkiye'nin enerji sepetinde yenilenebilir kaynakların payını artırma hedefinin önemine dikkat çekti. Lund, "Yeşil dönüşüm, Türkiye'ye önemli miktarda yatırım için eşsiz bir fırsat sunuyor." dedi.

HİZMET SEKTÖRÜ STRATEJİLERİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 28 Eylül'de yapılacak Yatırım Danışma Konseyi toplantısının, Türkiye'nin yatırım ortamını ve ihracata yönelik stratejileri tartışmak için önemli bir platform olacağını belirtti. Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanlığının aldığı tedbirler sayesinde imalat, iklim girişimleri ve KOBİ finansmanı gibi alanlarda yeni fırsatlar doğdu.

YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI

Lund, Türkiye'nin yenilenebilir enerjiye olan ilgisini artırarak, "Gelişmekte olan piyasalarda yenilenebilir enerjiye 2022 ve 2023'te 336 milyar dolarlık sıfırdan yatırım projeleri açıklandı." diyerek Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu uygun makroekonomik ortamın ve etkin düzenleyici çerçevenin sağlanması gerektiğini vurguladı.

PROJE DESTEKLERİ VE YATIRIMCILAR

IFC'nin, Türkiye'de büyük ölçekli enerji projeleri için alabileceği rolü anlatan Lund, "Proje boyunca, başlangıçtan finansal yapılandırmaya, uygulamaya ve denetime kadar hizmet sunmak için şirketlerle ortaklık kurabiliriz." şeklinde konuştu. Ayrıca, Türkiye'nin doğrudan yabancı yatırım miktarının 2016'daki 19,3 milyar dolardan 2023'te 10,6 milyar dolara düştüğünü belirtti.

Akaryakıta büyük zam! İşte yeni fiyatlar

Pizza devi iflasın eşiğinde! Türkiye'deki şubeleri satılıyor

TCMB ve BDDK'dan borçlulara müjdeli haber

Türkiye'nin enerji geleceği: 336 milyar dolarlık şans!

Beyan ve hasılat uyuşmazlığına yeni çözüm!

Borsa güne düşüşle başladı