Dolar

34,0973

Euro

38,0933

Altın

2.874,79

Bist

9.900,25

Ünlü analist: Bitcoin’de (BTC) ralli yakın!

James Van Straten, Bitcoin’de büyük bir ralli beklediğini belirtirken, madencilik faaliyetlerinin fiyat üzerinde belirleyici olacağını ifade etti.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-09-22 21:03:54

Ünlü analist: Bitcoin’de (BTC) ralli yakın!

Kripto para analizleriyle tanınan James Van Straten, Bitcoin'de (BTC) büyük bir ralli beklediğini açıkladı. Van Straten, Bitcoin'in fiyat hareketlerinin, ağın toplam işlem gücü olan hashrate ile olan ayrışmasından kaynaklanan bir yükseliş sinyali taşıdığını belirtti.

HASHRATE VE FİYAT ARASINDAKİ AYLARCA SÜREN AYLARI

Van Straten, bu tür ayrışmaların genellikle piyasada toparlanmanın habercisi olduğunu ifade etti. “Tarihsel olarak, bu sapmalar son üç yılda yalnızca birkaç kez meydana geldi,” diyerek, “Bazı durumlarda, Bitcoin fiyatı bu olaylar sırasında yerel bir dip seviyeye ulaştı ve ardından piyasanın artan karma oranına yetişmesiyle bir yükseliş yaşandı,” şeklinde ekleme yaptı.

MADENCİLİK FAALİYETLERİ BELİRLEYİCİ OLACAK

Bitcoin, 6 Eylül'deki 54.000 doları test ettikten sonra toparlanarak yaklaşık 9.000 dolarlık bir artış yaşadı. Bitcoin fiyatı ile hashrate arasındaki ayrışma Temmuz ayında başladı ve ağın işlem gücünün yedi günlük hareketli ortalamada saniyede 693 exahash (EH/s) ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasıyla devam etti.

Halka açık madencilik şirketlerinin artan faaliyetleri, hashrate'deki bu artışın arkasındaki temel unsurlardan biri olarak öne çıkıyor. Bitcoin'in halving'inden önce, hashrate 650 EH/s'de zirve yaptı; ancak bazı madencilerin artan rekabet nedeniyle piyasadan çekilmesiyle Haziran ayında 550 EH/s'ye düştü.

MADENCİLERİN PAYI ARTIYOR

TheMinerMag'e göre, halka açık madenciler şu anda toplam Bitcoin üretim pazarının yaklaşık yüzde 23'üne sahip. Van Straten, bu eğilimin devam etmesini bekliyor ve madencilerin bölünme sonrası karlı kalmaya çalışırken ağın hash oranından daha büyük bir pay alacağını öngörüyor.

coinkolik.com

SON VİDEO HABER

'Fenerbahçeliliğimin zekatını versem yedi sülalenizi...'

Haber Ara