Dolar

34,0973

Euro

37,9394

Altın

2.819,91

Bist

9.774,49

Uzman isim uyardı Altında tuzağa dikkat!

Altın fiyatları rekor kırarken, İslam Memiş'ten dikkat çeken bir yorum geldi. 'Gram altın alır mısınız?' sorusuna kesin bir cevap veren Memiş, altın yatırımcılarını uyardı.

3 Gün Önce Güncellendi

2024-09-15 08:11:57

Uzman isim uyardı Altında tuzağa dikkat!

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı öncesinde çifte rekor kırdı. Hem ons altın hem de gram altın, zirveye ulaştı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcıların merak ettiği "gram altın alır mısınız?" sorusuna çarpıcı bir cevap verdi.

ALTIN FİYATLARI REKOR KIRDI

ABD Merkez Bankası'nın 18 Eylül'de açıklayacağı faiz kararı, altın yatırımcıları için kritik bir öneme sahip. Fed'in, dört buçuk yıl sonra ilk faiz indirimi için 50 baz puanlık bir indirim yapma olasılığı artmış durumda. Commerzbank'ın Emtia Analisti Barbara Lambrecht, piyasanın küçük bir faiz indirimini büyük ölçüde beklediğini ve bu nedenle altın fiyatlarında önemli bir hareket görmeyeceklerini belirtti. Ons altın, bu yıl yüzde 20'den fazla artış gösterdi ve Ağustos ayında 2.500 doların üzerinde bir rekora imza attı. Şu anda ons altın fiyatı 2.586,18 dolara ulaştı, gram altın ise 2.804 TL seviyesine kadar yükseldi.

İSLAM MEMİŞ'TEN DİKKAT ÇEKEN YORUM

İslam Memiş, altın alımında temkinli olunması gerektiğini belirtti: “Bana gelse bugün birisi dese ki bu seviyeden ons altın alır mısın, hayır kesinlikle derim. Gram altın alır mısın, hayır kesinlikle.” Memiş, gram altın alımında ons altın fiyatlarını takip etmenin önemine vurgu yaptı. “Ons altın tarafındaki düşüş yönlü öngörüm devam ediyor, bu nedenle temkinli bekleyişimi sürdürüyorum” diyen Memiş, yıl sonu için 2.600 – 3.000 dolar aralığında bir beklentisinin olduğunu, ancak aşağıda 2.420 – 2.470 dolar seviyelerinde ihlal edilmiş alanlar bulunduğunu ifade etti. Bu nedenle dolarda beklemeye devam ettiklerini belirtti.

Haber Ara